Moteris, į kurios sodą atklydo Bubas, neturėjo kitos išeities kaip tik priglausti „savaitei“ nelaimingą katinuką. Globos mes negalėjome pasiūlyti, tačiau neatsisakėme gydyti, vežioti pas gydytojus, važinėti kasdien leisti vaistų, išlaikyti, viskuo aprūpinti ir t.t. Taip pat sutikome padėti ir kitam apsirgusiam katinukui Rasčiui, kuris jau daugybę metų gyvena soduose ir yra prižiūrimas mums paskambinusios moters.

Sužalotas, kraujuotas, sukandžiotas ir merdintis katinėlis pirmą kartą buvo pastebėtas šiukšlių konteineryje. Anot pasakojusių, kai kurie net šiukšlių nemetė į konteinerį nenorėdami matyti ir dar labiau sužaloti merdinčio gyvūno (idomiai čia, ar ne?). Kažkoks vyrukas susiprato, kad bent jau ištraukti jį iš tų šiukšlių tris dienas gulintį reikia, nes pats jis jau nepajėgia išlipti. Ar kas jį tyčia įdėjo kaip srutgabalį į tą krūvą pūvančių cukinijų, senų rakandų, smirdančių atliekų? Nežinia.

Vargais negalais, dar po kelių dienų jis atšliaužė prašyti pagalbos pas minėtą moteriškę. Tada apie vargšą buvome informuoti ir mes.

Kadangi Bubas - ne daiktas, o gyvas gamtos kūrinys, savaitės gydymui neužteko... Sekė kasdieniai vežiojimai pas gydytojus, krūvos kraujo tyrimų, lašelinės, krūvos antibiotikų, kitų vaistų. Jam jau panikos priepuoliai prasidėdavo nuo gausių dūrių ir skausmingų procedūrų. Tada, kai atrodė, jog žaizda gyja, viršutinių kvėpavimo takų ligos traukiasi, išlindo kiti rūpesčiai - buvo nustatyti pirmuonys (žarnyno parazitas), kuriuos vėl reikėtjo gydyti atitinkamais vaistais. Vėl tyrimai. Tada išlindo kažkoks keistas kosulys. Rentgenas. Plaučiuose yra kalcio (tai nuo senatvės ir nieko nepadarysi). Toliau pastebėti nuplikimai - nustatytas kailio pelėsis. Vėl gydymas...

Bubas - nejaunas katinėlis: ne visi dantukai, daugybė gyvenimo randų, senatvei būdingi sveikatos sutrikimai (kosulys). Bet kad tik žinotumėte, koks jis mielas ir draugiškas! Bubas - nuostabus katinas, kuriam labai reikia žmogaus dėmesio ir bendravimo. Katinukas tikrai dar galėtų kažką padaryti laimingą. Tik kur rasti tą žmogų, kuris pamiltų Bubą? O ieškoti reikia, ir kuo skubiau.

Globėja, kuri suteikė laikiną pastogę Bubui, jau pavargo ir nebegali laikyti katinuko. Kūrėme planus, kur jį padėti, kai pasveiks. Geroji mūsų pagalbininkė ir kačių mylėtoja Aurelija (kuri daugiausiai laiko investavo į Bubo ir Rasčio gydymą), sutiko pabandyti katinką apgyvendinti prie savo daugiabučio. Taip, tai nėra pats geriausias variantas, tačiau kitų kol kas nematome. Apie sodą irgi galvojome, bet ten gyvenantys aršūs katinai visiškai nepriima naujokų.

Katinėlis buvo nuvežtas kastracijai, bet dėl visa ko paprašėme prieš kastruojant jį apžiūrėti, pamatuoti temperatūrą. Ji buvo pakilusi, todėl operacija atidėta. Pakartojome kraujo tyrimus - jie visai geri. Jau kitą dieną paaiškėjo, kodėl kūno temperatūra buvo pakilusi: katinėliui atsinaujino sloga. Vėl pradėtas savaitės antibiotikų kursas. Dabar iki savaitės pabaigos jis bus gydomas stacionare, vėliau - skiepų planai arba kastracija. Kol kas nieko neplanuokim, nes „Dievas juoksis“.

Jam reikalinga namų globa, kur ramiai pasveiks, išgis ir lauks savo šeimininko. Kol jam nerasime globos, Bubas sėdės stacionare. Kadangi jo sveikata nėra puiki, amžius - rizika bet kokiai narkozei, o ypač jei po kastracijos reikės keliauti į lauką, pradėjome svarstyti galimybę ieškoti globos bent žiemai. Pavasarį bandytumėm jį apgyvendinti Aurelijos kiems. Aišku, vėl - iš namų į gatvę, bet jau rankos krenta nuo nežinojimo, ko imtis.

Žinome, kad Lietuvoje yra gerų žmonių, kurių namuose tikrai yra kamputis Bubui. Galbūt tai nuosavas namas su išėjimu į lauką, galbūt tai vienišo pagyvenusio žmogaus kambarėlis, galbūt vietelė - guoliukas tarp kitų tokio pat likimo draugų... Pasistenkime, kad šis straipsnelis pasiektų adresatą - rūpestingą būsimą Bubo globėją.

Bubui jau dabar yra išleista apie 900 Lt gydymui ir vaistams. Vien sąskaita klinikoje - 686 Lt.

Nesiseka surinkti paramą atsiskaityti su klinika, o skaudžiausia, žinoma, tai, kad po šitiek pastangų ir gydymų jis vis dar neturi vietos pasaulyje.

Labai ieškome globos Bubui ir prašome padėti atsiskaityti su klinika. Ačiū labai.

Kontaktai: tel. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)