Kas buvo tas lemtingas įvykis tarp „prieš“ ir „po“, niekas nepasakys, bet spėjama, kad Grifas galėjo tapti arba neatsakingo vairuotojo, arba neatsakingo šuns šeimininko auka. Jis buvo stipriai sužalotas ir paliktas. O tada sustojo laikas... Tą supras tik tas, kuris yra kentęs atviro lūžio skausmą, kai dvi minutės prailgsta tarsi dvi valandos. Jo kančios truko ne kelias minutes ir ne kelias valandas. Jis blaškėsi prašydamas pagalbos kelias paras, o gal ir ilgiau, kas dabar pasakys...

Grifą visai atsitiktinai pastebėjo Druskininkuose viešėjusi „Tautmilės Prieglaudėlės“ savanorė Živilė, ir jau visai netrukus skausmo nualintas rainas katinėlis buvo atgabentas į sostinę, tada – tiesiai ant operacinės stalo pas vieną geriausių chirurgijos specialisčių. Gali būti, kad jau tada Grifas buvo taip pavargęs kentėti, kad nieko nesitikėjo. Nesitikėjo, kad dar gali būti dvigubai stiprus ir ištverti dvi sunkias „kaulų lipdymo operacijas“: per pirmąją galinės kojytės kaulai buvo sutvirtinti štiftais, per antrąją – pašalinta šlaunikaulio galvutė.

Viską komplikavo dar ir tai, kad sužeidimai įsisenėję, o tai reiškia sunkesnį gydymą ir ilgesnį gijimo laikotarpį. Patį sunkiausią laiką praleidęs stacionare, Grifas jau perkeltas į prieglaudėlę, kuri ir taps jo sanatorija. Ir nepaisant visų aštrių išgyvenimų, išgąsčio ir nežinios, Grifas bando susiimti ir daryti pirmuosius žingsnelius, šiek tiek pykdamas, kad nepavyksta tiesiai ir be skausmo, bet jis žino, kad jam pavyks. Dar ne dabar, bet pavyks. Jis juk vertas mūsų visų palaikymo?

Mieli mūsų draugai, už Grifo operacijas ir stacionarą jau turėsime sumokėti daugiau nei 300 eurų, o gydymas dar tęsis... Dažnai tampame paskutinė viltis tokiems kaip Jis. Mes norime tokia viltim išlikti ir toliau, todėl mums gyvybiškai svarbus tiek finansinis, tiek moralinis palaikymas. Galėdami nors kiek prisidėti prie Grifo operacijų ir reabilitacijos, paaukoti galite į „Tautmilės globos“ sąsk., mokėjimo paskirtyje nurodant „Grifui“. Norėdami ateityje Grifui suteikti namus, skambinkite tel.nr. 8 655 38244 (Vilnius).