Kai bandai aiškinti, kad palauktų, dabar reikia galvoti, ką darysime, tuoj nusivilia visam gyvenimui ir baisiausiai įsižeidžia, kad tau dar reikia kažką galvoti. Na, čia jau nieko nepadarysi.

Pupytę kaimynai atnešė vienai kačių mylėtojai. Rajone (Šnipiškės) sklido kalbos, kad kažkas paėmė, kažkas išvyko, kažkam paliko. Žodžiu, nereikalinga. Kaip būtų gerai, kad visi gyvūnėliai būtų sveiki ir norinčių juos priglausti („juk kažkam atiduosi“) būtų milijonai. Deja, Pupytė, kaip ir daugelis neprižiūrėtų, blogomis sąlygomis augintų gyvūnų, sirgo. Didžiuliai nuplikimai ant snukučio ir visos kūnelio pranešė baisią žinią – gydymas bus ilgas ir varginantis. Diagnozė – grybelis (mikrosporija). O prie šios ligos dar prisidėjo ir kačių gripas (rinotracheitas), komplikavęs situaciją. Katytė sunkiai kvėpavo, slogavo. Žmogus namuose turi krūvą priglaustų kačių, o grybelis užkrečiamas.

Teko mums Pupą imti po savo sparnu. Taigi, Pupytė keliavo į stacionarą. Šiuo metu ji yra gydoma. Kai pasveiks, labai norės keliauti į namų globą arba į naujus namus. Pupyte, žinai, kokia esi? Fantastiška! Negaliu suprasti, kodėl tave norisi paimti ant rankų ir niekad nepaleisti. Galbūt todėl, kad tavo akytės patikliai žiūri ir prašo padėti gyventi? Galbūt todėl, kad mažytėmis, trumputėlėmis putliomis letenytėmis trepsi ir murki taip garsiai, kad net kalbėti turiu garsiau? O galbūt todėl, kad nori dalinti draugystės žiburėlius visiškai nuoširdžiai ir nieko atgal nereikalaudama?

Pupyte, esi nuostabi mažylė, nusipelniusi saugių namų ir mylinčių šeimininkų. Tegul išsipildo tavo svajonės. Rask savo žmogų. Esi pasaulio stebuklas! Ši tobulybė bus puiki draugė, džiaugsmo ir šypsenų šaltinis Jūsų namuose. Tegul tik pasveiksta... Mažylei 4 mėnesiai. Visų gerų žmonių prašome paramos šios mažylės gydymui, vakcinoms nuo grybelio, nuparazitinimui ir stacionaro išlaidoms. Sunku pasakyti, kiek tai kainuos, kol kas liga dar nesitraukia. Galime tik spėti, kad suma tikrai viršys 145 eurus...

Kai mažylė pasveiks, labai prašysime laikinos globos. O dar geriau būtų ir tikri namai. Jeigu galėsite pagelbėti (pagloboti ar padovanoti namus), susisiekite su mumis jau dabar. Patikiname, kad katytė į jūsų namus atkeliautų tik pasveikusi. Šiuo metu katytė yra Vilniuje, esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Globėjus viskuo, ko reikės, pasistengsime aprūpinti. Ačiū. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.