Darbo turėjau daug ir tik artėjant metų pabaigai vadyba nedrąsiai užsiminė apie galimybę grįžti į žemyną šių metų pabaigoje ar Naujų metų pradžioje. Neapgavo, bet gruodžio 31 dar teko nuvežti į Birminghaimo rajoną paskutinį krovinį – vis dar Europos Sąjungai priklausiusiai Anglijai – ir tik sausio 1 dieną išplaukti iš Harvičo uosto.

Logistikos centras didelis, rimtas, dirbantis be poilsio ir iškrovė be jokio užlaikymo. Matyt, labai norėjo sutvarkyti krovinį iki vidurnakčio. Išsikrovęs palaukiau, kol Big Benas išmušė vidurnaktį – pranešė visam pasauliui, kad Anglija vėl laisva. Pokšint saliutams išvažiavau į nepriklausomos Anglijos trasą.

Kelias tuščias kaip geros šluotos iššluotas, bet nesuklysiu pasakęs, kad ta šluota ne „Brexit“, o koronaviruso. Nuvažiavęs 260 kilometrų sutikau tik keletą mašinų. Visoje trasoje priminimai ir perspėjimai: „Būkite namie“, „ Sunkvežimiams nuo sausio 1 reikalingi nauji dokumentai“, „ Į keltą Doveryje važiuokite A2-M2 keliu“, „Į Euro tunelį M20“.

Važiuojant neįprastai tuščiais keliais gali pagalvoti, kad Anglija gedi dėl pasitraukimo iš ES, bet manau, kad tam yra visai kita, daug baisesnė priežastis. Niekada negalvojau, kad kažkoks virusas šiais aukščiausių technologijų laikais paims įkaitu visą pasaulį ir stipriai apsunkins Anglijos siekį tapti nepriklausoma.

Pamenu, kaip devyniasdešimtais Maskva mus gąsdino: „Pražūsite, neišgyvensite be Tarybų Sąjungos.“

Dabar panašūs gąsdinimai sklido iš Briuselio. Mes tada turėjome tik sugriuvusią ekonomiką, Baltijos kelią ir V. Landsbergį, bet nepražuvome – išgyvenome. Nepražus ir Anglija, nes ji visais atžvilgiais stipresnė už anų laikų mus. Turi savo Borisą Džonsoną ir, svarbiausia, karalienę. Manau, greitu laiku pamatysime, kuri Lamanšo pusė laimingesnė ir sotesnė.

Girdėjau Rusijos žvaigždžių atliekamą dainą „Atvykau aš į Leningradą, išvykau iš Sankt Peterburgo“. Man panašiai: atvykau į Euro Angliją – išvykstu iš laisvos Anglijos. Gal iš pradžių bus kiek chaoso ar nesusipratimų, bet, manau, greitu laiku viskas nusistovės. Ir, kaip sakiau, pamatysime, kuri Lamanšo pusė sotesnė ir laimingesnė. Sėkmės tau, Anglija, nepriklausomybėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)