Festivalio metu vyks ir Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos sporto šakų varžybų finalas.

Didžiausio Lietuvoje žiemos sporto renginio organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), žiemos sporto šakų federacijos ir Druskininkų savivaldybė – siekia užtikrinti itin platų žiemiškų pramogų pasirinkimą, kad kiekvienas festivalio lankytojas rastų sau tinkamiausią. Todėl organizuojamos pramogos įvairių amžiaus grupių žmonėms – nuo vaikų iki senjorų. Be to, bus pramogų, kuriose varžysis šeimos ir kolektyvai.

Išbandyti žiemos sporto šakas, kuriose reikalingos pačiūžos, leis specialiai renginiui paruošta ledo arena, o norintys stotis ant slidžių tai galės daryti Druskininkų „Snow Arenoje“. Bus parengtos ir trasos lygumų slidinėjimui. Dar nepatyrusiems slidininkams ir čiuožėjams padės profesionalūs instruktoriai.

Vienu pagrindinių šventės akcentų taps Olimpinės mylios (1988 m) šliuožimas, leisiantis visiems renginio dalyviams pajusti olimpinę dvasią. Bėgimo entuziastai turės galimybę bėgti 2, 5 ar 10 km distancijas. Festivalio lankytojai taip pat turės galimybę pasigrožėti sportininkų profesionalų parengta parodomąja programa ant ledo. Renginio metu vyks ir Vilniaus keliautojų klubo organizuojamo „Snaigės žygio“ finalas, o festivalio uždarymą pažymės koncertas.

„LTeam“ žiemos olimpinio festivalio ypač laukia visos Lietuvos moksleiviai. Per festivalį vyks į Lietuvos mokyklų žaidynių programą įtrauktų žiemos sporto šakų – slidinėjimo ir kalnų slidinėjimo slidėmis bei snieglente – finalinis etapas, jame dalyvaus apie 400 moksleivių iš visos Lietuvos.

Pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis vyko 2014 m. vasarį Ignalinoje. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalį kasmet planuojama rengti vis kitame mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)