Taip turbūt pasakytų tie, kas mano, jog katės turi gyventi laisvai. Daug tokių girdime kalbų. Gal taip kalbantys ateitų ir pažiūrėtų į akis šiai liesutei, nemokančiai gyventi miesto džiunglėse katytei, per dienas tupinčiai prie vieno klubo Vilniaus senamiestyje ir kažko laukiančiai?

Bet greičiausiai taip kalbantys net nepastebėtų šios bedalės... Ji pagauta kitos rūšies žmogaus - neabejingo. Smulkutė, jauki, drovi - ir jau katinga. Kačiukų nebus - dėl nusibadavimo, per mažo amžiaus įvyko persileidimas, katytė buvo operuota, išimti negyvi vaisiai. Gatvėje, vadinamoje laisvėje, ji jau būtų nusigalavusi skausmuose, ir tik kiemsargis ryte sušluotų ją ir dar kelis mažus lavonėlius...

Kiek tokių katyčių pražūsta, nes šeimininkai paleidžia jas lakstyti kieme arba nesužiūri, kada laikas sterilizuoti, ir jos pačios pabėga? Pražuvo ir tiek bėdos, juk čia tik katė, tik keturkojis priedas prie kiemo...

Prašome dėmesio tų, kam katė nėra tik priedas, o gyvūnas, augintinis, kuriuo reikia rūpintis. Vanilė neturi nei metų, ji išsekusi, jai per anksti vesti kačiukus, todėl operacija nėra paprasta. Lieka skola klinikai - 200 litų. Paskui ji turės laikiną globą namuose, bet, žinoma, naminės katytės paleisti vėl atgal į lauką, kad ir sterilizuotos, nesinorėtų, o visos laikinos globos kažkada baigiasi.

Juodi katinėliai juk neša laimę, gal kas nors norėtų suteikti savo namus šiai gražutei, jau prisikentėjusiai būtybei? Paskambinkite tel. 860014377 arba rašykite info@mazojiliza.lt. Padarykite stebuklą.

Vanilė - VšĮ „Mažoji Liza“ globotinė. Ši mažytė gyvūnų globos organizacija neturi savo prieglaudos, tad visos katės globojamos savanorių ir kitų geros valios žmonių namuose. Jei galite pagelbėti maistu, boksais, narveliais, lėšomis, viešinimu, visada laukiame konstruktyvių pasiūlymų.