Savaitę laiko KTU Studentų atstovybės „Humsa“ nariai kartu su pagalbininkais iš kitų KTU fakultetų bei Kauno technikos kolegijos darbuosis kastuvais, šluotomis bei grėbliais, kartu atnaujindami užrašus, kurie puošia Nemuno krantinę. Studentai džiaugiasi, kad atnaujindami užrašus krantinėje, miestiečiams įteiks puikią dovaną miesto šventės – „Kauno dienos 2013“ proga.

„Džiaugiamės organizuodami šią gražią akciją, kuri kasmet pritraukia vis daugiau kauniečių ir miesto svečių dėmesio. Smagu, jog šie užrašai tapo neatsiejama Kauno dalimi. Kas žino, gal akcija „Papuoškime Kauną“ peraugs į galingą judėjimą ir miestiečiai savomis rankomis pavers Kauną gražiausiu Lietuvos miestu“, – sakė Studentų atstovybės „Humsa“ pirmininkė Laura Janavičiūtė.

Ši, jau tradicija virtusi akcija pirmą kartą suorganizuota 2005 metais. Tais metais „Humsa“ nariai Nemuno krantus papuošė gėlėmis, sudarančiomis užrašus „Aš myliu Kauną“ ir „Aš myliu Lietuvą“. 2010 metais meilė Kaunui ir antrajai Lietuvos religijai – krepšiniui, buvo išreikšta užrašu Nemuno krantinėje „KarTU ♥ Kauną” bei „LIETUVA“. Akcija yra kasmet tęsiama atnaujinant užrašus.

„Papuoškime Kauną“ nemažai dėmesio susilaukiantis renginys, aktualus ne tik Kauno miesto studentams, bet ir visiems kauniečiams. Juk visiems rūpi jų miesto gerovė. F.Dostojevskis yra pasakęs, kad „grožis išgelbės pasaulį“. Pasauliui reikia gelbėtojų, o maži pokyčiai veda prie didelių. Renginio pristatymas vyks „Kauno dienų“ metu gegužės 25 d. 17.20 val. Senosios prieplaukos amfiteatre.