Sportininkas tikina, kad „užsikrėsti“ sportu paprasta, o pradedant svarbiausia turėti tikslą. „Judėti pradėkite po truputį. Išsikelkite sau minimalų tikslą: nubėgti vieną – du kilometrus, padaryti 10 atsispaudimų, o po to palengva didinkite krūvį“, – pataria sportininkas.

Rokas nepamena, kada išmoko slidinėti. Į biatloną jį atvedė taip pat šią sporto šaką praktikuojantis tėtis. Sportininkas juokauja, kad neaišku, ką išmoko anksčiau – vaikščioti ar slidinėti. Vis dėlto šeimos tradiciją tęsiantis vaikinas galutinai dėl savo karjeros apsisprendė tik į rankas paėmęs sportui skirtą šautuvą.

„Tai man kaip vaikui buvo pati didžiausia motyvacija“, – su šypsena prisimena Lietuvos rinktinės narys.

R. Suslavičius sako, kad sporte jam patinka viskas – net ir fizinės kančios jausmas, kai tenka nugalėti save ir padaryti daugiau nei gali. „Sportuoti man patiko visada. Tai tarsi teigiama priklausomybė, o labiausiai mane motyvuoja ir judėti į priekį skatina sunkios treniruotės, nuovargis bei užsibrėžto tikslo siekimas“, – pasakoja jis.

Ilgus nuotolius žiemą šliuožiantiems biatlonininkams be ištvermės ir fizinio pasirengimo, itin svarbi pusiausvyra. R. Suslavičius visiems, ne tik biatlonininkams, bet ir pradedantiems sportininkams pataria stiprinti nugaros raumenis ir daryti nesudėtingus pusiausvyros pratimus namuose ar sporto salėje.
Rugsėjo 21 – 27 dienomis Rokas kviečia prisijungti prie „Judėjimo savaitės“ – projekto, kurį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija organizuoja su partneriu „Coca-Cola HBC Lietuva“. Septynias dienas truksiančios iniciatyvos sumanytojai siekia paskatinti vaikus ir jų tėvelius daugiau judėti ir atkreipti dėmesį į judėjimo svarbą. Į projektą jau įsitraukė daugiau nei 65 tūkst. dalyvių.