Profesorius V. Lavua kalbėjo: „Teisingai turtinga kalba yra ta, kuri kiekvienam daiktui, kiekvienam dvasiniam veiksmui turi atitinkamą posakį, nevartoja to paties pavadinimo dviem panašiems daiktams, o visiems skirtingai. Tokia kalba yra lietuvių kalba“.

Šių varžytuvių tikslas ir buvo skatinti mokinius domėtis lietuvių kalba, turtinti savo žodyną, būti kūrybingiems ir išradingiems. Varžytuvių iniciatorė – progimnazijos Mokinių taryba.

Sausio 22d. dvi mūsų progimnazijos šeštokų komandos, kuriose buvo po 5 mokinius, turėjo galimybę parodyti kitiems ir pamatyti patys, kaip gerai jie moka gimtąją kalbą – lietuvių kalbą, ar jiems kartais nepritrūksta lietuviškų žodžių.

Varžytuvėse buvo 5 turai: komandos spėjo daiktų pavadinimus, veiksmažodžius, asmenybes, patarles ir vėl daiktų pavadinimus. Netruko azarto ir geros nuotaikos, nes mūsų šeštokai pasirodė beesą tikrai išradingi ir iškalbingi.

Vos vieno taško persvara nugalėjo 6 a klasės komanda. Ji apdovanota padėka ir lietuvių kalbos taisyklių knygelėmis. Antrą vietą užėmusi 6 b klasės komandai taip pat įteikta padėka bei skirtukai knygoms.