Renginį atidarė mūsų mokyklos mokinė Rugilė Jakštaitė su draugėmis atlikdamos šiuolaikinį kūrinį kanklėmis. Atidarymą tęsė Vytauto Murausko vadovaujami jaunių liaudiškų šokių grupė „Ąžuoliečiai“. Jaunieji šokėjai dovanojo konferencijos dalyviams šokius, kuriuos šoks Lietuvos dainų ir šokių šventėje.

Konferencijoje dalyvavo Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos, Panevėžio Gamtos mokyklos, Panevėžio Beržų progimnazijos, Pasvalio Svalios progimnazijos, Kupiškio r. Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos, Miežiškių pagrindinės mokyklos, Panevėžio r. Naujamiesčio gimnazijos bei mūsų progimnazijos 5-8 klasių mokiniai. Jaunieji pranešėjai kalbėjo šiam laikmečiui aktualiomis temomis: cheminiai elementai maiste ir jų įtaka mūsų regėjimui; neigiamų emocijų įtaka sveikatai; pollution; augalai stiprina sveikatą, imunitetą, prailgina gyvenimą.

Konferenciją paįvairino teatralizuota, humoristinė inscenizacija, kaip pasigaminti sveikas salotas. Pranešimai buvo skaitomi ne tik lietuvių kalba, bet ir anglų. Mokiniai pasidalino savo patirtimi, atliktais tyrimais savo mokyklose, bendravo tarpusavyje. Floristikos būrelio „Gabija“ nariai su vadove Daiva Bauboniene paruošė stendinį pranešimą „Kūrybiniai darbai panaudojant antrines ir gamtines medžiagas“.

Mokykloje tuo pačiu metu vyko kūrybinės dirbtuvės, kuriose mokiniai dalinosi žiniomis ir patirtimi su bendraamžiais. Šias kūrybines veiklas aplankė ir konferencijos dalyviai. 5a klasės mokiniai demonstravo, kaip nudažyti smėlį ir juo kurti įvairius piešinius. 7a klasė priminė apie poreikį rūšiuoti šiukšles. 7b klasėje išradingumas pranoko lūkesčius, mokiniai, naudodami įvairius produktus ir muliažus, sukūrė maisto piramidę. 7c klasės mokiniai mokė, kaip panaudojant gamtines medžiagas pasidaryti vandens filtrą.

Konferencijos kulminacija – madų šou. Madų šou kolekcijoje mokinių kurti drabužiai iš antrinių žaliavų. Konferencijos dalyviai įgijo naujos patirties, pasisėmė žinių ir kupini gerų įspūdžių ir idėjų planuoja jas įgyvendinti savo mokyklose.