Deja, kol kiti gelbėja į nelaimę patekusius gyvūnus, mes gelbėjame buvusius mūsų globotinius. Gavę pranešimą apie jau kažkurį laiką prie mokyklos Konarskio g. egzistuojantį katinėlį, labai panašų į mūsų buvusį globotinį, iš karto reagavome – skyrėme laiko, kad išsiaiškintume, ar tai tikrai jis, bandėme surasti šeimininkę, visais įmanomais būdais susisiekti ir pagaliau važiavome vertinti situacijos.

Ką gi, liūdna pripažinti, bet tai jis – mūsų globotinis Ramūnėlis. Palikti negalėjome. Patys bandydami tikėti, kad tai klaida, ieškojome šeimininkės – buvusiais ir esamais telefono numeriais, adresais, SMS, „Facebook“... Deja, peršasi išvada, kad katinas sąmoningai padarytas benamiu, tad belieka tik viešinti.

Liūdna Ramūnėlio istorija tapo dar liūdnesnė, kai pagaliau pavyko susisiekti su jo „šeimininke“. Ji patvirtino, kad katukas iškrito per langą, ir ji jo neieškojo, nes mano, kad jis visai laukinis. Taip pat ji patvirtino, kad „imti seną katiną buvo klaida“ ir jo nebenori.

Gyvūnas nėra daiktas, jis turi širdį, jis jaučia meilę ir baimę, jis puikiai supranta išdavystės skausmą. Jam reikia namų, tų tikrųjų, be apgaulės ir abejingumo, kad jis vėl patikėtų žmogumi.

Daugiau informacijos – tel. 8 608 82128, el. p. info@mazojiliza.lt