Knygos pristatymo vakarą vedė Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė, Panevėžio politikių klubo „Veiklios moterys“ prezidentė, poetės auklėtinė Danutė Krikščiūnienė, griežė Panevėžio muzikos mokyklos smuikininkės, vadovaujamos mokytojos Vidmantos Luomanienės.

Ramutė Sakalaitė-Gasiūnienė 40 metų dirbo pedagogės darbą. „Mano pasaulis“ – pirmoji jos eiliuotos kūrybos knyga, kurioje atskleidžiama autorės patirtis – išreiškiami santykiai su artimaisiais, tėvyne, religija, gamta. Autorė gilinasi į žmogaus dvasios gelmes, gyvenimo prasmę.

Eiles skaitė pati autorė, įvairių mokyklų pedagogai, mokiniai, poezijos gerbėjai. Eilės buvo skaitomos ne tik žodžių, bet ir gestų kalba.

Kūrybos vakaro metu eiles skaitė progimnazijos 7 b klasės mokinės Viktorija Milinytė ir Goda Zajančkauskaitė, progimnazijos direktorė, MT klasės ir Saviugdos klubo narė Vilma Petrulevičienė, MT klasės ir Saviugdos klubo narės, mokytojos metodininkės Dainora Raudienė, Danguolė Kviliūnienė, Asta Lopato, Elena Oldenburg, MT klasės ir Saviugdos klubo narė, mama Neringa Bagdonienė. Renginyje dalyvavo mokytojos padėjėja Laimutė Devižienė.

Džiaugiamės, kad ir Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bendruomenė (mokiniai, tėvai, mokytojai), progimnazijos direktorė Vilma Petrulevičienė, MT klasės ir Saviugdos klubo nariai skraidino visus eilėmis į poetės vaikystės pievas, padėjo atgaivinti brangius prisiminimų vėrinius, padėjo liudyti autorės sielos jautrumą, emigracijos spalvas bei tėviškės grožį.

Po renginio niekas nenorėjo skirstytis, dalinosi įspūdžiais, vaišinosi arbata ir autorės pagamintu „Skruzdėlynu“.

Progimnazijos mokytoja metodininkė, MT klasės seniūnė, Saviugdos klubo koordinatorės padėjėja Danguolė Kviliūnienė