Praėjusių metų vasarį, likus kelioms dienoms iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių starto, tokia garbė teko Ignalinai.

Į didžiausią Lietuvoje Ignalinos žiemos sporto centrą pernai susirinko tūkstančiai žmonių – tiek profesionalių sportininkų, tiek žiemos sporto mėgėjų. Festivalio lankytojai išbandė savo jėgas įvairiausiose žiemos sporto šakose, taip pat jie turėjo progą stebėti geriausių šalies sportininkų pasirodymus, sudalyvauti įvairiuose atrakcionuose ir konkursuose. Šventės dalyvius pasitiko akmenslydžiui, dailiajam bei greitajam čiuožimui ir ledo rituliui parengtos aikštelės bei efektingai apšviestos slidinėjimo trasos.

Tarp sporto šakų, kuriose jėgas išbandė lankytojai – kalnų ir lygumų slidinėjimas, greitasis čiuožimas, akmenslydis, ledo ritulys, snieglenčių sportas ir t. t. Pramogos buvo pritaikytos įvairioms amžiaus grupėms, sau patrauklią rungtį galėjo rasti visi – nuo vaikų iki senjorų. Nepatyrusiems lankytojams padėjo profesionalūs instruktoriai. Be to, dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti žiemos atrakcionuose ir įvairiuose konkursuose – nuo kareiviško bato metimo į tolį iki įspūdingiausio sniego senio statymo.

Taip pat renginio metu vyko vienas iš LTOK švietimo projekto „Žiemos iššūkis“ etapų, kuriame sportiniais gebėjimais, kūrybiškumu ir žiniomis apie sportą bei olimpinį judėjimą varžėsi Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų komandos.

Šiemet į festivalį suvažiuos dar daugiau vaikų ir jaunimo – Druskininkų „Snow Arenoje“ įvyks Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinis etapas, kuriame susirungs keli šimtai moksleivių iš visos Lietuvos. Ignalinoje apsilankę festivalio dalyviai turėjo progą įsitikinti, kad aktyviai leisti laiką smagu ir šaltuoju metų laiku. Pernai renginyje apsilankiusių sporto mėgėjų greičiausiai nebereikia įkalbinėti įsitraukti į žiemos pramogas ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)