Pasirodo, kad Endis - jaunutis, vos 3-4 mėn. įspūdingo grožio ir meilumo kačiukas, kuris buvo nuolat šeriamas prie parduotuvės, jau trečią dieną su pervažiuota letenėle šaukėsi pagalbos, deja, bergždžiai... Sekantį rytą po šio pranešimo mums pavyko suorganizuoti katinėlio kelionę iš Grigiškių į veterinarinę kliniką (ačiū atsiliepusiai moteriai). Ir, žinoma, minčių lengviausiu būdu „nutraukti katinėlio kančias“ net neturėjome. Kaip visada, nuosprendis tik vienas: stengsimės iš paskutiniųjų, darysime viską, ką galime!

Endžiui vos atvykus, buvo padarytas rentgenas (lūžę du pirštikauliai), dėl uždelstos pagalbos dalis audinių pradėję pūti. Letenėlei esant tokios būsenos, jokia operacija negalima, tad Endžiui buvo pradėti daryti perrišimai, valoma žaizda ir leidžiami antibiotikai. Šiandien negyvieji letenytės audiniai atkrito, tačiau tinimas vis dar nepraeina.

Drenuoti toje vietoje neišeina, tad buvo bandyta daryti pjūvius, siekiant išleisti besikaupiančius skysčius, deja, ir po to letenėlės tinimas nedingsta. Kol kas aiškių prognozių nėra: gali būti, kad žaizdos sugis, bet tinimas ir liks, tačiau tai netaps trukdžiu džiaugtis Endžiui gyvenimu. Tačiau, jei situacija komplikuotųsi, gali tekti šalinti dalį letenėlės, o gal net kojytės. Šiuo metu Endis apgyvendintas vet. klinikos stacionare, vyksta kasdieniai perrišimai.

Endžio gelbėjimo istorija buvo visų neabejingų žmonių komandinis darbas, tad norėtume paprašyti vėl susivienyti ir pagelbėti jam dar kartą. Šįkart trūksta paramos Endžio gydymui ir stacionarui, o taip norisi padėti iki galo. Jau likome skolingi už pirmąjį vizitą vet. klinikoje, taip pat turėsime sumokėti už stacionarą, kuriame šiuo metu apgyvendintas Endis (ten jis - jau antra savaitė), tikriausiai už kasdienius perrišimus ir vaistus turėsime mokėti papildomus pinigus, kurie dar neįvardinti. Taip pat svajojame Endžio letenėlę parodyti dar vieniems specialistams, kurie galėtų nušviesti situaciją iš savo pusės, nes kol kas prognozės per mažai apibrėžtos.

Viena letenytė, kuri gali kainuoti vieną vidutinį žmogaus atlyginimą. Daug kam gali kilti klausimas, ar beglobis gyvūnas to vertas? O mes net neabejojame, kad Endis, jei tik mokėtų paprašyti, jis prašytų ir, ko gero, netgi žadėtų atsidėkoti už suteiktą šansą...

Taip pat norėdami sumažinti išlaidas, ieškome Endžiui laikinos globos (gijimo laikotarpiu ir iki padovanojimo), be abejo, globėjus aprūpintume visomis reikiamomis priemonėmis juo rūpintis. O galbūt Endį norėtumėte priglausti visam laikui? Šis katinėlis nepaprastai draugiškas, tvarkingas, garsiai murkiantis ir švelnutis.

Jei galite pasiūlyti Endžiui laikiną globą arba namus, drąsiai skambinkite „Naminukams” tel. 8 648 30077 (Vilnius). O jei galite bent po truputį prisidėti prie Endžio gydymo, paaukoti galite į „Naminukų" sąskaitą.