Didelio susidomėjimo sulaukė vieno žymiausių sporto filosofų Europoje, Didžiosios Britanijos sporto filosofijos asociacijos vadovo prof. Jim Parry pranešimas. Apie vertybių ugdymą šiuolaikinėje mokymo įstaigoje pasakojo edukologijos mokslų daktarė, kontekstinio ugdymo pradininkė Lietuvoje, Austėja Landsbergienė. Olimpiečiai ir pedagogai dalyvavo diskusijoje „Olimpizmas – kiekvieno gyvenimo būdas?“.

„Pirmasis kongresas buvo iš ties sėkmingas. Džiaugiamės, kad nauja idėja pasiteisino, todėl planuojame surengti daugiau olimpinio švietimo kongresų, į kuriuos skaityti paskaitų ir skleisti olimpizmo idėjų kviesime Lietuvos ir užsienio sporto profesionalus,“ – sakė LTOK olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Olimpinio švietimo kongresas – olimpinio švietimo projekto „Olimpinė karta“ (iki 2015 m. „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas“) renginys. Projekte dalyvauja mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Projekto tikslas – skleisti olimpizmo idealus ir vertybes jaunimo tarpe, skatinti ugdymą per sportą. Kongreso metu prie projekto prisijungė keturi nauji nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją