Į mugę šiais metais susirinko ypač daug prekiautojų: tai ne tik mokyklos jaunieji verslininkai, jų mokytojai, tėveliai, mokyklos Mokinių mokomoji bendrovė (MMB) „Veltinis kitaip“, bet ir 15  MMB iš 9 Kauno mokyklų.

Mugės dalyviai su savo gaminiais įsikūrė visuose keturiuose mokyklos aukštuose. Žinoma, pirkėjų irgi netrūko. Juos stebino prekių gausa: nuo pačių skaniausių keksiukų ir blynų, sveikuolių duonelės iki įvairiausių rankdarbių iš popieriaus, keramikos, džiovintų gėlių, stiklo, o svarbiausia iš medžiagų, tausojančių aplinką.

Didelį susidomėjimą sukėlė pasiūlymas papuošti rankas įmantriais ornamentais su chna dažais, ekologiškas muilas, originalūs papuošalai ir kiti gaminiai. Prekiautojai džiaugėsi savo prekių paklausa, o pirkėjai – įsigytais skanumynais ir rankdarbiais.

Kadangi šis renginys ne tik mugė, bet ir konkursas, komisijai, kurią sudarė kompetentingi mokytojai iš Kauno miesto švietimo ir ugdymo įstaigų, renkant geriausius maisto ir ne maisto produktus, originaliausius, ekologiškiausius, estetiškiausius, inovatyviausius gaminius teko tikrai nelengva užduotis.  Tačiau ir šventės rengėjų, ir rėmėjų dėka apdovanojimų ceremonijoje neliko nė vieno nuskriausto: kiekviena klasė ir MMB bei jų mokytojai džiaugėsi puikiomis rėmėjų dovanomis, o laureatai – diplomais ir vertingais prizais.

Teko pakalbinti ne vieną mugės dalyvį ir sužinoti jų nuomonę apie šventę. Visi kaip susitarę tvirtino, kad tai vienas iš linksmiausių ir įdomiausių mokykloje kas pavasarį vykstančių renginių. Taigi mugės-konkurso tikslas – ugdyti ekologišką pasaulėžiūrą į supančią aplinką, verslumo gebėjimus, dovanoti puikią, pavasarišką nuotaiką –  įgyvendintas su kaupu.