Dauniškio parkas

Dauniškio ežerą, tyvuliuojantį pačiame Utenos centre, miesto savivaldybė 1933-iaisiais išsipirko iš vietinio pono.

Vėliau aplink ežerą imtas kurti parkas, šiandien žinomas Dauniškio parko vardu. Šiuo metu parkas ir ežero pakrantė sutvarkyti taip, kad džiugintų Utenos gyventojų bei svečių širdis: teritorija apšviesta, įrengti suoleliai, vaikų žaidimų aikštelės. Vasarą Dauniškio ežero pakrantėje renkasi maudynių bei saulės vonių mėgėjai, vakarais vyksta koncertai ir kiti renginiai. Ežere įrengtas muzikinis šviečiantis fontanas, tapęs bene svarbiausia miestiečių bei miesto svečių traukos vieta. Dauniškio parkas jungiasi su Miesto sodu, o šis su Vyžuonos parku, taip sudarydami per visą Uteną besidriekiančią žaliąją zoną.

Miesto sodas

Miesto sodas Utenoje vilioja pėsčiųjų takais, pakeltais 1,5 m virš žemės paviršiaus. Vaikštant jais galima grožėtis išpuoselėta augmenija bei dviejų upelių – Krašuonos bei Vyžuonos - santaka. Taip pat šiame 3 hektarų ploto parke įrengti platūs laiptai, nuo kurių po visą Miesto sodą šakojasi takai, o pagrindinis jų per naujai suprojektuotą tiltą veda į Šaulių namus. Miesto sodas su Dauniškio ir Vyžuonos parkais jungiasi į nedalomą visumą, besidriekiančią per visą Utenos miestą.

Vyžuonos parkas

Dar visai neseniai Vyžuonos upės pakrantė Utenoje tebuvo pelkėtas, bruzgynais apaugęs miškelis, tačiau šiuo metu tai išpuoselėtas ir uteniškių pamėgtas parkas, pavadintas per jį tekančios upės vardu. Vyžuonos parkas – didžiausias parkas Utenoje, užimantis net 40 hektarų. Ne tik uteniškius, bet ir miesto svečius vilioja parke įrengta 2,5 km ilgio riedučių, dviračių, riedslidžių trasa, žiemą pavirstanti į slidinėjimo trasą. Romantikos mėgėjus žavi net 7 parke įrengti tiltai, vedantys per Utenėlės ir Vyžuonos upes. Parke nutiesti pėsčiųjų takai, pastatyti suoliukai, jis apšviestas, todėl nuolat sulaukia daug lankytojų.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją