Atsidūriau Panevėžio gyvūnų globos draugijoje gegužės pradžioje su savo sesute. Man buvo labai, labai baisu. Nieko nepažinojau, o ir dvikojų vengiau, nes jaučiausi jų išduota ir įskaudinta. Mano sesutė buvo kitokio plauko nei aš. Jos ir kailiukas, ir charakteris buvo kitoks, todėl ji gana greitai adaptavosi, eidavo pasisveikint su dvikojais.

Ji po kelių mėnesių rado namus, tačiau aš dar laukiu Savo dvikojų. Po truputį išdrąsėjau, išmokau vėl pasitikėti dvikojais. Dabar jau nebesprunku į kampą, kai pamatau juos ateinant, atvirkščiai einu pasitikti, apšokinėti. Nors vis dar šiek tiek prisibijau nežinomų žmonių glostymų, tačiau tvarkančių dvikojų visai nesibaiminu. Labai mėgstu pribėgti ir apšokinėti. Kartais gaunu barti, jog trukdau darbus dirbti. Tada aš einu pas kates. Labai jas mėgstu! Dievinu ant jų loti! Pati pirma sėdžiu po uždaru kačių balkonėlių, kai nors viena miauklė sumąsto išeiti į lauką. Aš visaip stengiuosi jas išgąsdinti, garsiau loju, aukščiau šokinėju, tačiau kaip nepasiekiu kačių, taip nepasiekiu.

Nepavyksta man jų ir įbauginti. O pamaivos katės prie manęs dar labiau maivos, atsisėda, kad aš jas matyčiau ir juokiasi iš manęs... Tačiau aš neįsižeidžiu. Su katėmis noriu tik pažaisti, bet šios išpuikėlės tik juoktis ir temoka. Kiek teko pačiai įsitikint, jos kvepia kitaip nei aš ir mano kolegos, ir lot nemoka. Nepatinka joms ir kaulai... (Kažkada vienai bandžiau įsiūlyt). Keisti jos padarai, bet loti ant jų smagiausia!! Kaip jau tikriausiai supratote, esu prieglaudos elitas, kuriam gyvenimas narvuose nebūdingas. Lakstau laisva!

Aš turėjau draugę Piratę, kuri gavo vardą, nes vienaakė buvo. Kartu miegodavom, kartu valgydavom, kartu ant kačių lodavom... Nesenai mano draugė vienaakė surado savo dvikojį. Tada aš susimąsčiau, kad ir aš norėčiau turėti namus! Aš galiu gyventi bute, esu nedidelė ir tvarkinga kalytė! Nors ir norėčiau gyventi lauke, tačiau žiemą man bus šalta, nes mano kailiukas nėra labai storas. Labai laukiu dvikojų, kuriais galėčiau pasitikėti visą savo likusį gyvenimą ir, kurie manęs niekada neišduotų.

Aš gyvenu Panevėžio  gyvūnų globos draugijos patalpose Kaimiškyje (už pieno kombinato, važiuojant tiesiai į Trakiškio pusę). Mane galite pasiimtipirmadieniais/trečiadieniais/penktadieniais 17-19h. Galite pirma paskambinti vadovei Rūtai - 869888741

Mažoji Kengūra.