Vaikų ir jaunimo olimpinio ugdymo projektas „Olimpinė karta“– viena svarbiausių LTeam žiemos olimpinio festivalio dalių, todėl šiemet festivalio metu Druskininkuose vyks mokymai mokytojams ir mokiniams.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jau trečius metus organizuoja „LTeam“ žiemos olimpinį festivalį, kuris vasario 6 d. vyks Druskininkuose. Tai didžiausias sporto renginys, populiarinantis žiemos sportą, skirtas mokiniams, mėgėjams, profesionalams ir plačiajai visuomenei, kurio metu vyks ir Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinis etapas.

Vasario 5 d. kviečiame atvykti Alytaus, Druskininkų, Lazdijų, Varėnos ir kitų savivaldybių mokytojus su mokiniais į Olimpinės kartos mokymus.

Mokiniai gali dalyvauti vienoje iš mokymų sekcijų:

1. sporto organizatorių (2 – 4 mokinių komanda iš mokyklos);

2. sporto žurnalistų (1 – 2 mokiniai iš mokyklos);

3. sporto fotografų (1 – 2 mokiniai iš mokyklos).

Mokinių amžius: nuo 14 m. (8 klasė)

Mokytojai tuo metu dalyvaus grupinės supervizijos demonstracinėje sesijoje.

KODĖL VERTA DALYVAUTI

Mokiniai turės progą ne tik pabendrauti su šios srities profesionalais, bet ir įgis neįkainojamų žinių, kurias vasario 6 d. praktiškai pritaikys su lektorių pagalba apžvelgdami Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinį etapą ir visą LTeam žiemos olimpinį festivalį.

Mokytojai turės puikia galimybę sustiprinti savo dalykines ir asmenines kompetencijas.

PROGRAMA:

Vasario 5 d.

Mokyklų komandos sporto organizatorių mokymuose mokysis renginių organizavimo pagrindų. Per dieną mokiniai su lektorių pagalba suplanuos olimpinį renginį savo mokykloje, bendruomenėje, mieste ir galės gauti finansavimą renginio įgyvendinimui.

Didžiausio Lietuvoje naujienų portalo DELFI žurnalistė Kamilė Baubinaitė mokinius supažindins su žurnalistikos ypatumais, bei darbo specifika.

Jaunųjų fotografų mokymus ves sporto fotografas Vytautas Dranginis.

Mokinius atlydėję mokytojai dalyvaus grupinės supervizijos, kaip metodo, pristatyme ir išbandyme.

Dažniausiai pasitaikančios grupinės supervizijos temos:

1) „degančios“ darbinės situacijos;

2) neišspręstos / keliančios nerimą problemos (situacijos su klientais, kolegomis, vadovais), jų analizė;

3) dalykinių ir asmeninių kompetencijų stiprinimas;

4) darbo kokybės ir pasitenkinimo darbu didinimas;

5) susidorojimas su emociniais krūviais darbe.

Vasario 6 d.

Jaunieji žurnalistai ir fotografai praktiškai pritaikys įgytas žinias fotografuodami LTeam žiemos olimpinį festivalį ir Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinį etapą.

APIE LEKTORIUS

- Kamilė Baubinaitė

Skaitomiausio naujienų portalo Lietuvoje DELFI rubrikos DELFI Pilietis redaktorė, buvusi verslo reporterė, portale dirbanti 3,5 m.

- Donatas Petkauskas

Supervizorius, mokymų vadovas, koučingo specialistas. Mokymo ir konsultavimo sferoje veikia nuo 2003 metų. Dirba lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Nuo 2004 metų rengia ir įgyvendina įvairius nacionalinius ir tarptautinius edukacinius projektus, konsultuoja jaunimo grupes, nevyriausybines organizacijas ir verslo įmones.

- Vytautas Dranginis

5 metus Vytautas dirba fotografu Lietuvoje ir užsienyje, yra vadovavęs foto studijai. Šiuo metu Vytautas daugiausiai fotografuoja sportą ir sporto renginius, bendradarbiauja su Lietuvos tautinio olimpiniu komitetu, buvo 2015 m. Baku vykusių Europos žaidynių fotografas, o 2016 m. įamžins mūsų sportininkų pasirodymą Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse.

REGISTRACIJA

Prašome registruotis iki sausio 28 d. http://www.olimpinekarta.lt/registracija-i-rengini/

Kilus klausimams prašome kreiptis į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio švietimo programų vadovę Vitą Balsytę. Tel.: 8 5 2780 657, mob. Tel.: 8 620 21952, el. p. vita@ltok.lt