Mokymus, vykusius 5 dienas, organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Jų tikslas – stiprinti bendradarbiavimą tarp mokytojų ir mokinių, suteikiant jiems kompetencijų, reikalingų efektyviam ir kokybiškam veiklų įgyvendinimui „Olimpinės kartos“ projekto rėmuose. Kitaip tariant, parengti projekto „Olimpinė karta“ ambasadorių komandas, sudarytas iš mokinių ir mokytojų, kurie bendradarbiaudami įgyvendins kokybiškas veiklas savo mokyklose, taip prisidėdami prie mokyklos bendruomeniškumo stiprinimo.

Mokymai buvo labai įdomūs. Juos vedė didelę darbo su jaunimu bei mokymų vedimo patirtį sukaupę vadovai Donatas Petkauskas ir Nerijus Miginis. Kursų dalyviai – mokytojai ir mokiniai – kartu aiškinosi, ką iš tikrųjų reiškia olimpinės vertybės, analizavo mokyklose patiriamus iššūkius, tobulino lyderystės įgūdžius, susipažino su projektų valdymu – nuo idėjos iki rezultato.

„Pirmą kartą teko dalyvauti mokymuose kartu su mokiniais. Ši naujovė man labai patiko. Mokymuose buvo akcentuojamas naujas bendravimo būdas su mokiniais, neformalus ugdymas, komandinio darbo svarba. Penkios dienos kursuose buvo praleistos tikrai ne veltui, parsivežėme nemažą žinių bagažą. Įgytą patirtį panaudosime ir savo gimnazijose“, – sakė kūno kultūros mokytoja- metodininkė Asta Bagdonienė.