-Visos komandos sėkmė priklauso nuo kiekvieno atskirai ir nuo visų komandoje žaidžiančių futbolininkų meistriškumo. Kaip ir kitose gyvenimo srityse (mene, moksle), taip ir sporte, norint pasiekti aukštumas, be nuolatinio darbo reikalingi ir gabumai, kurie įgyjami stropiai ir laipsniškai treniruojantis.

Kadangi nuo 2016 m. vasario 1 d. iki birželio 31 d. neformaliajam vaikų švietimui skiriamas tikslinis valstybės finansavimas – krepšelis, Kuršėnų mokinių sporto klubas „Flamingas“ įgyvendins programą „Merginų futbolo plėtra“.

Gal mergaitės ir netaps žymiomis žaidėjomis, bet turėdamos tikslą ir tvirtai jo siekdamos jos gali daugiau pasiekti už gabesnę, bet pritinginčią. Atkakliai dirbdamos jos gali įrodyti, kad už kitas gali būti greitesnės, stipresnės, vikresnės. Tai bus futbolo abėcėlė, kurią privaloma išmokti ne gerai, o labai gerai. Ją įsisavinus, mokinės labiau pasitikės savimi, išmoks dirbti ir bendradarbiauti komandoje, dalyvaus Lietuvos mokyklų „Ladygolo“ žaidynėse, įgis profesionalumo.

Programos pradžioje bus vertinamas mokinių futbolo elementų techninis, bendrasis fizinio pasirengimo lygis. Pabaigoje, vertinant pakartotinai, bus stebima kiekvienos mokinės individuali pažanga, pastangos, gebėjimai. Bus dalyvaujama Šiaulių rajono, Lietuvos „Ladygolo“ žaidynėse, kuriose mokinės galės atsiskleisti visapusiškai. Jos skaičiuos savo asmeninę, komandos statistiką, ją analizuos ir vertins. Bus suorganizuota išvyka stebėti Lietuvos futbolo rinktinės, Šiaulių „Gintros – Universiteto“ komandų rungtynes.

Merginos bus skatinamos stebėti Kuršėnų „Ventos“ futbolo klubo rungtynes, pasiekimus bei juos analizuoti. Grupė nusipirks ir pasipuoš naujomis futbolo aprangomis, įsigys sportinio inventoriaus, kas skatins merginas pasitempti, būti lyderėmis. Aktyviausioms mergaitėms įsteigsime atminimo dovanėles.

Linkiu merginoms gerų emocijų ir kruopštaus darbo. Treniruotės vyksta antradieniais nuo 16.30 val. sporto salėje.

Kūno kultūros mokytojas Romualdas Juodis