Pedagogai mokėsi, kaip burti kolektyvą, komandą, darbo grupę, dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose. Daug emocijų sukėlė debatai tema „Ar reikalinga judrioji pertrauka mokykloje?“ Palangos mokiniai tapo „neigiantieji“, o Šiaulių rajono mokytojai – „teigiantieji“.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2015 m. gegužės 6 d. įsakymu Nr. V-457 patvirtintu 2015–2016 ir 2016–2017 mokslo metų pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų bendrieji ugdymo planuose punktu 33 „Mokykloje rekomenduojama sudaryti sąlygas mokiniui kasdien turėti fiziškai aktyvią pertrauką tarp pamokų, ne trumpesnę kaip 25 min.“ Fiziškai aktyvi pertrauka skirta tam, kad būtų skatinamas visos mokyklos bendruomenės narių sąmoningas, savikritiškas fizinis aktyvumas. Fiziškai aktyvia pertrauka siekiama ir skatinama būti fiziškai aktyviems, tačiau čia nėra siekiama sportinio rezultato. Vis dėl to, rajono mokytojams Zitai Švambarienei, Albinui Klumbiui ir Juozui Savickui pavyko įrodyti, kad tokia pertrauka gal ir nėra privaloma, bet yra naudinga visai mokyklų bendruomenei.

Mokytojai aplankė neseniai atidarytą naują Palangos sporto centrą bei puikų stadioną, domėjosi jo darbo specifika. Gaila, tačiau Šiaulių rajone niekaip iš vietos nepajuda nei Kuršėnų sporto rūmų statyba, nei Daugėlių stadiono renovacija...

Palangos pajūryje seminaro dalyviai išbandė netradicinį orientavimosi sportą – statė smėlio pilis, stengėsi pažinti paukščių balsus, ieškojo lobių ir t.t.

Šiaulių rajono kūno kultūros mokytojų metodinio būrelio vardu nuoširdžiai dėkojame Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus Sporto poskyrio vedėjui Edmundui Vitkui už suteiktą galimybę nuvykti į Palangą.

Šiaulių rajono kūno kultūros mokytojų metodinio būrelio pirmininkas Romualdas Juodis