Kretingos M.Daujoto pagrindinės mokyklos 4a klasės mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Jūratės Lukauskienės, vykdė tarptautinės „eTwinning“ programos projektą „Sveikos gyvensenos klubas“, kurio tikslas – ugdyti mokinių sveiko gyvenimo būdo įgūdžius. Be mūsų mokyklos ketvirtokų šiame projekte dar dalyvavo panašaus amžiaus mokiniai iš Turkijos ir Lenkijos.

Vaikai atliko daug įvairių veiklų, susijusių su sveiko gyvenimo būdo propagavimu: parengė skaidres apie sveiką gyvenimo būdą, paruošė sveiko maisto produktų bei sveiko patiekalo lankstinukus, sportavo lauke bei grūdinosi žaisdami mėgstamiausią sportinį žaidimą „Kvadratą“, atliko užduotis susijusias su dienos režimu ir dienos veiklų planavimu, parengė plakatą apie žalingų įpročių neigiamą poveikį.

Mokiniai dalijosi ir keitėsi visa turima informacija su projekto partneriais. Mūsų mokiniai žiūrėjo turkų ir lenkų atsiųstą medžiagą, pristatymus ir nuotraukas, o projekto partneriai džiaugėsi ir gėrėjosi mūsų ketvirtokų darbais.

Tikime, kad pasiekėme puikių rezultatų, kuriuos buvome numatę, dalyvaudami šiame projekte: vaikai nuo mažens ugdėsi sveikos gyvensenos įgūdžius, įgijo žinių apie sveiką maistą, stiprino sveikatą sportuodami, reguliavo savo dienos režimą, patobulino anglų kalbos ir IKT gebėjimus, pagerino bendravimo įgūdžius ir sužinojo apie tarptautinės programos „eTwinning“ projektų galimybes.