Mamos laišką publikavo net BBC. Dėmesio jis susilaukė po to, kai sekmadienį buvo perskaitytas aktorės Ellie Bamber renginyje Londone, kur garsiai buvo skaitomi nepaprasti laiškai.

Kviečiame perskaityti BBC publikuotus jautrius mamos žodžius, kurie rašytojai J. K. Rowling buvo parašyti praėjusį mėnesį.

„Rašau jums kaip mama, gražios mažos mergaitės mamytė. Esu tikra, kad nuolat girdite žmones sakant, kad jūsų žodžiai, vaizduotė tam tikru būdu padėjo jiems ar jų vaikams. Galbūt jūsų darbai išgelbėjo juos nuo depresijos, galbūt suteikė stiprybės dėl žinojimo, kad Nevilis (kuklus Hario Poterio bendramokslis), nepaisant visko, išaugęs tapo herojumi, galbūt išmokėte knygas mylintį berniuką, kad jis gali rasti draugų romano puslapiuose.

Noriu pasidalinti su jumis tuo, ko išmokėte mano dukrą, kuriai neseniai buvo diagnozuotas vėžys. Kai jai skaičiau jūsų istorijas, ji nesistengė aiškiai atskirti gero nuo blogo, o vietoj to žavėjosi „pilkais“ personažais. Jūs išmokėte ją, kad kiekvienas chemoterapijos seansas, kurį jai tenka iškęsti, yra galimybė paskraidyti virš ežero su hipogrifu (magiški gyvūnai knygoje, panašūs į grifonus, tik turi ne liūto, o arklio užpakalinę dalį). Kad kaskart, kai jos širdį suspaudžia skausmo baimė, aš būsiu šalia, vaikydama jį „patronus“ kerais (burtažodis, knygoje burtininkų naudojamas išsikviesti savo gynėją, būtybę, kuri juos apsaugos).

Jūsų žodžiai pastatė pilį, kurioje ji įsikūrė, kai ligos prognozė pablogėjo.

Ponia Rowling, vėžys pagrasino viską atimti iš mano dukters, bet jūsų knygos tapo tvirtove, kurios mums taip reikėjo pasislėpti.

Ko išmokėte mane?

Jūs padėjote man suprasti, kad mamos drąsa gali slypėti už ašarų. Galbūt neturėjau fizinių galimybių apsaugoti dukrą nuo to, kas ją iš manęs atims, bet galiu būti mylinti ir švelni kaip Molly (Hario Poterio draugo Ronio mama), stoiška savo prisirišimu kaip Minerva (Hario Poterio knygų veikėja, griežtas transfigūracijos mokytoja), globėjiška ir lojali kaip Hermiona (ištikima Hario Poterio draugė), ir laukianti sutikti ją namuose kaip Lily (Hario Poterio mama).

Bet svarbiausia pamoka, kurią išmokėte mus abi: vėžys gali atimti viską iš manęs vos per kelias trumpas savaites. Galbūt negalėsiu apsaugoti jos nuo skausmo. Bet dėl kiekvieno vaiko, kuris pasiimamas per anksti, žmonės susirinks, susispies į didelę grupę, aukštai iškels burtų lazdeles į tamsų dangų su meile, kurią jautė.

Jūs pastatėte Hogvartsą kaip namus, į kuriuos ji gali sugrįžti. Man – taip pat.

Dėl to turiu likti amžinai Jums dėkinga,

Chrissy“

Deja, jauna mergaitė neišgyveno, tačiau mamos laiškas parodė, kokios svarbios vaikams ir jų tėvams gali būti autorės knygos. Jaunieji J. K. Rowling gerbėjai ne kartą kreipėsi pagalbos į autorę „Twiteryje“, kur žymi rašytoja atsakydavo jiems palaikymo žodžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)