„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis yra nemokamas atviras renginys, jo metu besidomintieji žiemos sporto šakomis, padedami sporto instruktorių profesionalų, galės patobulinti ledo ritulio, biatlono, lygumų ir kalnų slidinėjimo, greitojo ir dailiojo čiuožimo, snieglenčių sporto, kirlingo įgūdžius arba įgyti šių sporto šakų pradmenų, dalyvauti Saigės žygyje, bėgti ar čiuožti Olimpinę mylią, stebėti žiemos sporto šakų atstovų pasirodymus, Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinį etapą.

Vaikų ir jaunimo olimpinio ugdymo projektas (nuo 2015 m. Olimpinė karta) – viena svarbiausių „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio dalių. Šiais metais vasario 13–14 dienomis Druskininkuose vyks mokymai mokytojams ir mokiniams.

Vasario 13 d. kviečiame atvykti Alytaus, Druskininkų, Lazdijų, Varėnos ir kitų savivaldybių mokytojus su mokiniais. Vienos mokyklos grupę sudaro 4 mokiniai ir mokytojas. Mokiniai dalyvaus sporto organizatorių mokymuose, kuriuose mokysis renginių organizavimo pagrindų. Per dieną mokiniai su lektorių pagalba suplanuos olimpinį renginį savo mokykloje, bendruomenėje, mieste ir galės gauti finansavimą renginio įgyvendinimui. Mokytojai dalyvaus neformaliojo švietimo mokymuose.

Vasario 13–14 dienomis organizuojami žurnalistų mokymai mokiniams. Vasario 13 d. lektoriai iš didžiausio Lietuvoje naujienų portalo DELFI žurnalistai supažindins su žurnalistikos ypatumais, bei darbo specifika. Mokiniai turės progą ne tik pabendrauti du šios srities profesionalais, bet ir įgis neįkainojamų žinių, kurias vasario 14 d. praktiškai pritaikys su lektorių pagalba apžvelgdami Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinį etapą ir visą „LTeam“ žiemos olimpinį festivalį. Mokinius atlydėję mokytojai dalyvaus neformaliojo švietimo mokymuose.

Vasario 13–14 dienomis Jaunųjų fotografų mokymus ves fotografas Tomas Bauras. Kaip ir žurnalistai, jaunieji fotografai vieną dieną praleis klausydami paskaitų ir fotografo patarimų, o vasario 14 d. praktiškai pritaikys įgytas žinias fotografuodami „LTeam“ žiemos olimpinį festivalį ir Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinį etapą. Mokinius atlydėję mokytojai dalyvaus neformaliojo švetimo mokymuose.

Neformaliojo švietimo mokymai mokytojams. Mokytojai, atlydėję mokinius, dalyvaus mokymuose, skirtuose juos supažindinti su neformaliojo švietimo principais, olimpiniu ugdymu ir jo gairėmis. Mokymus ves lektoriai Donatas Petkauskas ir Nerijus Miginis.

Mokymai vyks: Jaunimo užimtumo centre, Veisiejų g. 17, LT-66245 Druskininkai

Paraiškas kviečiame teikti iki vasario 4 d.

Iškilus klausimams apie Olimpinės kartos mokymus kreiptis į: Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio švietimo programų vadovę Vitą Balsytę. Tel.: 8 5 2780 657, mob. Tel.: 8 620 21952, el. p. vita@ltok.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją