Nuo ankstaus ryto vaikai su kuprinėmis buriavosi prie mokyklos – čia jų laukė ne tik autobusas, bet ir saugaus elgesio instruktažas, sportinis inventorius, maistas ir kt.

Programoje dalyvauja 4-10 klasių mokinės, tad įveikti 20 kilometrų nuotolį baidarėmis – didelis iššūkis. Tuo labiau, kad net šešioms futbolininkėms tai pirmas kartas įsėsti į baidarę.

Žygis prasidėjo netoli Tytuvėnų miestelio Kelmės rajone. Įveikinėdami vingiuotos Dubysos estakadas, nuvirusius medžius bei šimtamečius akmenis judėjome pirmyn. Stovyklavietėse grūdinomės vandens procedūromis bei saulės voniomis, kepėme dešreles, žaidėme žaidimus, kaip mokėti dirbti komandoje.

Plaukdami Dubysos upe rinkome šiukšles. Bet jų neišmetėme į šiukšlių dėžę... Pasirodo, kad mūsų surinktos šiukšlės dar ir vertingos. Parvežę jas į Kuršėnus, taromate uždirbome 1 eurą 40 centų... Puiku! Ir aplinką sutvarkėme, ir gaivių ledų įsigijome. Įgyta patirtis ir žinios padės mokiniams siekti užsibrėžtų tikslų ne tik moksle, bet ir asmeniniame gyvenime.

Vakarop pasiekėme Lyduvėnus (Raseinių r.). Pavargę, bet laimingi „pakrikštijome“ naujuosius baidarių sporto mėgėjus, kurie ne tik davė priesaiką, bučiavo irklą, bet ir pasižadėjo būti aktyvūs, neteršti aplinkos, gerai mokytis. Dėkojame mūsų savanoriams Justui ir Viliui, kurie merginoms pagelbėjo sunkiausiose situacijose – kuriant laužą, tempiant valtis, pilant iš jų vandenį ir kt.

Gražios, saugios ir šiltos vasaros!

Klubo prezidentas Romualdas Juodis