Kojos raumenys buvo keistai persukti, žaizda jau pūliuojanti, kas leidžia manyti, kad ji tokia gatvėje, šaltyje ir be maisto jau senokai, gal savaitę, o gal ir ilgiau. Kaip ji išvis išgyveno, lieka paslaptis mums visiems. Visko matę veterinarai sako, kad ji nepaprasta katė, mes panikavome, ar pavyks ją išgelbėti, o ji net nesiruošė pasiduoti, kovojo iš visų jėgų.

O mes už ją maldaujame pagalbos pasiekti išsvajotą finišą. Mes maldaujame padėti susimokėti klinikoje susikaupusią skolą už jos gydymą. Taip, sumos kosminės. Taip tai TIK KATĖ. Bet argi mums spręsti kam mirti, o kam gyventi? Argi mes, gyvūnus gelbėjanti organizacija, galėjome palikti Fortūną mirčiai? Ar ji tikrai nenusipelnė gyventi vien tik dėl to, kad buvo labai siaubingai sužalota?

Mes pirmiausiai dėkojame visiems, kurie prisidėjo ir prisideda. Dėkojame visiems, kurie mus remia, atsiunčia mums maisto, kraiko ir kitų būtiniausių dalykų, dėkojame visiems, kurie atvažiuoja, aplanko ir atveža dovanų tiesiai mums. Mums geriausios dovanos yra maistas, kraikas, konservai ir žinoma apmokėtos skolos. Nuoširdžiai dėkojame, kad suprantate, atjaučiate ir padedate. Ačiū, kad jūs su mumis. Be jūsų nebūtų ir mūsų.

O Fortūna vis dar klinikoje. Vis dar stengiasi nepasiduoti ir pasveikti. Žaviuosi Filaretų vet. klinikos gydytojais ir tą visiems kartoju: jie nuostabūs, jie daro nerealius dalykus. Jie veterinarai iš pašaukimo, iš didžiosios raidės. Nes ir Fortūna neeilinė katė. Ir jos sužalojimas nėra paprastas. Jos žaizda buvo tokio dydžio, kad mus veterinarai iškart įspėjo: gali būti visko. Mes puikiai tai suprantame ir kai matome jų pastangas išgelbėti ir padaryti viską, kas įmanoma ir dar truputį to, kas neįmanoma, mes žavimės tais žmonėmis. Juk Fortūnos žaizda buvo tokia didelė, kad iš pradžių atrodė išeitis tik viena: kojos amputacija. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad Fortūna labai stipri katė, visom savo sužalotom letenom kabinasi į gyvenimą ir net nesiruošia pasiduoti. Taigi nepasiduodame ir mes.

Fortūnos žaizda buvo tokia didelė, kad neturėjome galimybės užsiūti to odos gabalo. Jos visa galinė šlaunis buvo be odos. Tai viena be proto didelė atvira žaizda. Tad veterinarai kasdien tempė po truputį odą (kadangi jūs puikiai žinote, jog oda yra elastinga ir gali tiek išsitempti, tiek susitraukti) tam, kad užsidengtų visa atvira mėsa. Kasdien valė jai žaizdą, tvarkė, tepė specialiu tepalu, dengė specialiais pleistrais. O Fortūna kasdien kantriai kentė visas nemalonias ir labai skausmingas procedūras, nes ji puikiai suprato, kad tai jos labui, kad tai daroma tam, jog ji galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir vėl galėtų vaikščioti visomis keturiomis letenomis, džiaugtis gyvenimu. Už Fortūnos gydymą jau prikapsėjo 700 Eur su trupučiu. 400 Eur jau sumokėta. Liko dar padengti 300 Eur. Maldaujame prisidėkite kas kiek galite. Mums ir Fortūnai net ir 10 Eur, net ir 5 Eur yra labai svarbūs ir labai reikalingi. Fortūnai reikia pirkti specialų tepalą žaizdai, reikia pirkti specialų pleistrą su kuriuo yra užklijuojama išvalyta ir sutvarkyta žaizda. Taip pat jai reikia daug valgyti, kad ji būtų stipri ir sveiktų kuo greičiau.

Šiuo metu oda jau yra beveik ištempta tiek kiek reikia. Iš žaizdos jai yra išvestas drenas tam, kad ji valytųsi. Oda sukabinta specialiomis kabėmis, kad suaugtų. Bet reikalų dar yra daug. O ir kiekviena para klinikos stacionare kainuoja. Net ir su mūsų nuolaidomis tai kosminės sumos. Tačiau mes nesigailime. Fortūna yra superinė katė. Ir ji gyva. Ir ji su visomis keturiomis letenomis. Dėkojame Dievui ir Jums visiems ir prašome padėti nueiti šį nepaprastai sunkų kelią iki pat sėkmingos pabaigos.

Kaip galite prisidėti? Galite nuvykti aplankyti Fortūnos į kliniką, Filaretų g. 35, Vilniuje. Ten jums papasakos viską, kas jai buvo ir yra daroma, kaip ji laikosi. Ir kokio dydžio šiuo metu yra jos skola. Ten galėsite palikti pinigų, kiek galite, jos skolai sumažinti. Galite paskambinti į kliniką telefonu. Tel. nr.: 869817724. Telefonu jums irgi suteiks visą informaciją. Ir galite tada tiesiai klinikai pervesti pinigus Fortūnos skolai padengti, tik būtinai reikia parašyti, kad tai Fortūnai. Būtinai reikia informuoti kliniką ir mus, kad dengiate kažkokią dalį skolos. Kad niekas nepasimestų ir kad būtų viskas suskaičiuota. Sąskaita į kurią tiesiai klinikai galima pervesti pinigus Fortūnos skolai padengti: LT977400042660523810 - Žvėryno veterinarijos gydykla, im. kodas 124654130. Būtinai paskirtyje nurodant „Fortūnai“.

Taip pat galite pervesti mums į Makatukų sąskaitą pinigų, tada mes patys padengsime skolą ir nupirksime jai tepalo ir pleistrų. Tik būtinai pervesdami įrašykite, kad tai Fortūnai. Ačiū jums nuoširdžiai už palaikymą ir pagalbą. Jūs nuostabūs.

P. S. Kadangi tikrų nuotraukų dėti negalime, tai dedame pagražintas. O jeigu kažkam įdomu, kaip dabar atrodo Fortūna, rašykite asmeniškai į Makatukų feisbuką asmenine žinute, atsiųsime jums tikras, be pagražinimų nuotraukas asmeniškai.

Gera daryti GERĄ.

Ačiū už gailestį ir užuojautą, ačiū, kad Jūs su mumis.

Paskirtimi „Fortūnai“

VšĮ „Makatukai“

Banko sąskaita: LT76 7044 0600 0807 2913. Paypal: info@makatukai.lt.

Įmonės kodas: 304164509.

El. paštas: info@makatukai.lt

Teirautis : 864024388, 863826042. Tinklapis: makatukai.lt