Į festivalio programą įtrauktas kalnų slidinėjimas slidėmis ir snieglente. Festivalio organizatoriai, siekdami populiarinti žiemos sportą tarp vaikų ir jaunimo, sudarė galimybę festivalyje dalyvauti visiems to norintiems mokiniams. Planuojama, kad į žiemos sporto ir pramogų šventę Druskininkuose susirinks apie 400 mokinių. Visi norintys yra kviečiami atvykti palaikyti savo draugų.

Į festivalį atvykę mokiniai galės ne tik dalyvauti mokyklų žaidynių finale arba palaikyti bendraamžius, bet ir rasti kitų pramogų. Druskininkų „Snow arena“ festivalio metu priims visus, norinčius stotis ant slidžių, o ant ežero ledo bus įrengta didelė ledo ritulio aikštelė. Norintieji taip pat galės išbandyti šiaurietišką ėjimą, bėgti įvairias distancijas ar užsiimti kitomis žiemos sporto pramogomis. Visi festivalio renginiai – visiškai nemokami.

Dar grandioziškesnis vasaros sporto šakų varžybų finalinis etapas vyks birželio 7 d. Kaune per masiškiausią Lietuvos sporto šventę – Olimpinę dieną. Jos metu mokiniai rungsis geriausiose Lietuvos sporto bazėse, stebimi tūkstančių žiūrovų. Dalyviai varžysis aštuoniose skirtingose vasaros sporto šakose.

Mokyklos, kurios norės dalyvauti vasaros sporto šakų žaidynių finaliniame etape, yra kviečiamos jau dabar registruoti savo profilius specialiai Lietuvos mokyklų žaidynėms sukurtame portale „Delfi“ puslapyje. Atkreipiame dėmesį – registracija, norint dalyvauti finaliniame etape, yra būtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją