Legendinio sūrio „Džiugas“ mėgėjai Lietuvoje ir užsienyje lapkričio 28-ąją mėgavosi ypatingu vakaru, kurio metu leidosi į skonio kelionę – degustavo įvairaus brandinimo sūrį ir tyrinėjo aromatų ir skonių įvairovę, kurią dovanoja „Džiugas“ , skirtingų brandinimų sūris.
Renginio akimirka
© Organizacijos nuotr.

Sūrio „Džiugas“ rudens vakaras vienu metu vyko Vilniaus restorane „Bizzare“, Kauno „Bernelių užeigoje“, Klaipėdos „Meridiane“, Panevėžio „Romantic“ viešbutyje, Telšių „Villa Dubgiris“, Šiaulių restorane „Grafaitė“, Rygos „Charlston“ ir Talino „Thamm“.

Toks vakaras jau tampa gražia rudeniška tradicija – šiemet jis surengtas antrą kartą. Taip daugiausiai apdovanoto lietuviško sūrio gamintojai padėkoja „Džiugo“ gerbėjams už šio išskirtinio sūrio įvertinimą ir ištikimybę.

„Pamatykite, paklausykite, palieskite, pauostykite“, – ne tik ragauti, bet sutelkti visą dėmesį ir taip pajusti šio unikalaus sūrio kokybę buvo raginami vakaro dalyviai. Jie mėgavosi 12, 18, 24, 36 ir 48 mėnesius brandinto „Džiugo“ deriniais su įvairiais priedais – vynuogėmis, džiovintomis spanguolėmis, medumi, anakardžiais, kriaušėmis, figomis.

Skonių kelionėje per „Džiugo“ brandos etapus sūrio gerbėjai pajuto, kaip iš pieniško ir gaivaus, 12 mėnesių brandinto sūrio dar po šešių mėnesių brandinimo jis tapo intensyvaus aromato ir pikantiškas, su kalcio kristalėliais ir tirpstantis burnoje.

24 mėnesius brandintas „Džiugas“ maloniai stebino jau kiek aštresniu, stipresniu skoniu, standumu ir auksine, gelsva spalva.

Brandos čempionu vadinamas 36 mėnesius brandintas „Džiugas“ išsiskyrė rusva gintaro spalva, intensyvumu, ilgai išliekančiu, pikantišku skoniu, lengvai lūžtančia konsistencija, paviršiuje matomais ryškiais kalcio kristalais.

Neįtikėtiniems potyriams paskatino 48 mėnesius brandintas „Džiugas“, pasižymintis pikantiškai vaisiniu aromatu, burnoje traškia kristalų tekstūra, subtiliai pereinančia į tirpstantį kreminį malonumą, lydimą galingo salsvo skonio ir valandų valandas besitęsiančio sodraus poskonio.

Vakaras buvo tikra skonių, tekstūrų bei aromatų meditacija. „Tai leido mums pajusti tikrąją laiko vertę“, – skirstydamiesi kalbėjo „Džiugo“ sūrio žinovai. Laikas paragauti, laikas įvertinti !

Užsakymo nr.: PT_82913307

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(3 žmonės įvertino)
4.0000

Tolimų šalių įkvėpti padažai randa vietą lietuvių šaldytuvuose

Novatoriškas požiūris ir naujų sprendimų paieška plačiai atveria duris daugybei galimybių....

Pristato tradicinę duoną be mielių ir pridėtinio cukraus – įsigysite už daug mažesnę kainą: patiks ir išrankiausiems (13)

Duona – jau nuo senų laikų lietuvių racione tituluojama kasdieniu ir tradiciniu produktu....

Nuo Vilniaus iki Talino – skonių kelionė su sūriu „Džiugas“

Legendinio sūrio „Džiugas“ mėgėjai Lietuvoje ir užsienyje lapkričio 28-ąją mėgavosi...

Iš parodos Kinijoje – su naujais partnerystės ryšiais ir adaptuotais gaminiais

Verslo atstovai iš viso pasaulio suvienijo pajėgas ir lapkričio pradžioje rinkosi į Šanchajaus...

Ką užkandžiams renkasi žinomi ir veiklūs Lietuvos žmonės? (8)

Nuolat skubame ir bėgame ir ne visuomet pavyksta skirti dėmesio visavertei mitybai. Dalis mūsų...

Top naujienos

Valandas iki gimdymo skaičiuojanti verslininkė Toma Dambrauskė – apie pirmojo vaikučio netektį, pagalbinį apvaisinimą ir likimo dovaną (1888)

Trys nėštumai – trys skirtingos patirtys. Verslininkė, socialinių medijų specialistė, prekės...

Įspėja dėl sunkių eismo sąlygų: snigs beveik visoje šalyje, kai kur – ypač pavojinga (3)

Ketvirtadienio naktį, vietomis, daugiausia pietiniuose rajonuose pasnyguriuos. Ten eismo sąlygos bus...

Paskutinį bilietą nugvelbė „Atletico“, Neymaras su PSG surengė šou Paryžiuje (1570)

Vėlų trečiadienio vakarą pasibaigė UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapas –...

Jakilaitis tikisi, kad Skvernelis savo prašymą atsiims (321)

„Mes negalvojome, kad tai tyliai praeis ar kažkaip kitaip. Mes galvojome, kad vienintelis Saulius...

Pasaulio žemėlapis 2020 metams: kur ekonomika augs sparčiausiai (152)

Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, kitais metais bendrasis vidaus produktas labiausiai augs...

Atsisveikinkite su laidais: spėjama, kad „Apple“ išleis „iPhone“ modelį, neturintį jokių lizdų (37)

Žymus „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo sudarė naujus tyrimų užrašus, kuriuose aprašomos...

Orijaus kelionės. Turtuolių dangoraižis virto landyne: norėdami čia vykti pasisamdykite apsauginį (18)

Pietų Afrikos Respublikoje keliavęs Orijus Gasanovas apsilankė aukščiausiame dangoraižyje visame...

Eglė Juozėnaitė

Filosofas apie gyvenimo prasmės paieškas: tai ne karjera, didelė alga ir net ne šeima

Bet kuris iš mūsų gali labai daug ką. Gali pasikeisti iš visiško lūzerio į absoliutų...

Reto grožio eglės puošia ne tik Vilnių ir Kauną: išrinkite mieliausią Lietuvos eglutę (109)

Kalėdinės nuotaikos pasklido po visą Lietuvą – šventėms ruošiasi ir didesni, ir mažesni...