„Deja, po D. Advocaato sutikimo treniruoti Belgijos rinktinę, mūsų komandos rezultatai ėmė sparčiai prastėti. Tiek sirgalių, tiek klubo vadovybės netenkina šiuo metu Rusijos čempionate užimama vieta“, – teigiama klubo svetainėje internete.

Šiuo metu „Zenit“ Rusijos čempionate po 17 turų turi 24 taškus ir užima 6-ąją turnyrinės lentelės vietą.

Laikinai „Zenit“ vyriausiojo trenerio pareigas eis dublerių ekipos strategas Anatolijus Davydovas.

D. Advocaatas Sankt Peterburgo komandą treniravo nuo 2006 metų vasaros. 2007-aisiais jo auklėtiniai tapo šalies čempionais, o 2007-2008 metų sezoną iškovojo UEFA taurę.

2008-aisiais „Zenit“ taip pat iškovojo Rusijos ir UEFA Supertaures.

D. Advocaatas liepos 1-ą dieną pasirašė kontraktą su Belgijos futbolo federacija ir įsipareigojo treniruoti šios šalies nacionalinę rinktinę. Tuo pačiu jis pareiškė, kad šio sezono pabaigoje paliks „Zenit“ klubą.

Spaudoje jo įpėdiniais Sankt Peterburge buvo minimi italai Roberto Mancini, Luciano Spaletti, ispanas Juande Ramosas ir belgas Ericas Gereetsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją