Per savaitę Kūno kultūros ir sporto departamentas kartu su Ūkio ministerija ir Vilniaus savivaldybe turi Vyriausybei pateikti darbų ir sprendimų grafiką.

Siūloma prieš du dešimtmečius pradėtą Vilniuje statyti stadioną ant Šeškinės kalno pabaigti statyti dviem etapais. Pirmasis etapas turėtų būti baigtas 2009 m., iki pasaulio lietuvių dainų ir šokių šventės, o antrasis – iki 2015 m.

Pirmojo etapo darbai kainuos per 200 mln. litų. Preliminariais skaičiavimais: 180 mln. – paties stadiono statyba, 16 mln. – automobilių stovėjimo aikštelių, privažiavimų ir viaduko per Ukmergės gatvę, 11 mln. – lauko inžinerinių tinklų įrengimo darbai. Stadionas turėtų būti statomas iš valstybės, Vilniaus savivaldybės ir privačių investuotojų lėšų.

Stadionui jau suteiktas nacionalinės svarbos objekto statusas, jam siūloma suteikti „Lietuvos tūkstantmečio stadiono“ pavadinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją