Išeis geriau. Po raketų pataikymo į NATO teritoriją Bidenas įgijo ūkininko su šakėmis poziciją prieš kampe dantis šiepiančią žiurkę.

Sako optimistai. Galima žiurkę nudobti vienu smūgiu, o galima bandyti pagauti ir atiduoti ištirti veterinarams, ar nepasiutusi.

Kieno tai raketa – neesminis klausimas. Raketa Pševoduve du žmones užmušė, nes tai Putinas pradėjo imperialistinį karą prieš Ukrainą.

Bidenas šakėmis nekirto. Iškvietė betonuotojų brigadą. Vienas kampas jau ir taip užmūrytas C30/37S2 markės betonu. Žiurkino akutėms lakstant į šalis Hagos teismas du Rusijos pulkininkus ir vieną kolaborantą iš DNR skylės už akių nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Už Malaizijos keleivinio lėktuvo numušimą ir 298 keleivių nužudymą.

Po raketų pataikymo į NATO teritoriją Bidenas įgijo ūkininko su šakėmis poziciją prieš kampe dantis šiepiančią žiurkę. Sako optimistai. Galima žiurkę nudobti vienu smūgiu, o galima bandyti pagauti ir atiduoti ištirti veterinarams, ar nepasiutusi.
R. Valatka

Ne už kalnų dar vienas mostas mūrininko mente. Europos parlamentas paskelbs Rusiją terorizmą remiančia šalimi, naudojančia teroristines priemones. Žiurkei lieka vis mažiau galimybių.

Optimistiškai žiūrint, tikrai ne kampe užspeista žiurkė, o kaubojus su šakėmis yra situacijos šeimininkas. Nori, gali žiurkei trenkti šakėmis iš viršaus, nori, gali prismeigti prie sienos, žemės.

Variantas su žiurke narvelyje Bidenui, panašu, patinka daug labiau nei prismeigimas, už ką nedvejodama būtų pasirašiusi visa Vidurio Europa (be vengrų) ir, ko gero, evoliucijos grandinę išgyvenusi Vokietija. Bidenas neskubėdamas betonuoja žiurkei antrą kampą. Sako optimistai.

Pesimistus, priešingai, nervina, net siutina vaizdas, kai kaubojus stovi su šakėmis prieš žiurkiną kampe, bet, užuot tvojęs per visą augumą, skelbia betonavimo darbų konkursą. Pesimistai bado pirštais Hagos teisėjų verdiktą dėl teroristinio akto prieš MH 17.

Nubaudė iešmininkus. Sako pesimistai. Ką, olandų teisėjai tokie buki, kad nesuvokė, jog net Rusijoje neįmanoma ateiti į karinę bazę, išsinuomoti porai dienų „Buk“ sistemą, išgabenti ją per valstybės sieną, numušti keleivinį lėktuvą ir taip pat lengvai per sieną sugrąžinti „Buk“ į Rusijos karinį dalinį?

Tam reikėjo gynybos ministro ir sieną saugančios FSB vado sprendimų. Mažiausiai. Kodėl neįvardyti teroro akto užsakovai? Sako pesimistai. Pasaulyje dar negimė tas, kuris galėtų ką nors rišlaus į tą klausimą atsakyti.

Būsimas Europarlameto sprendimas irgi stiprus tik iš pažiūros. Šiaip tai smėlbetonis. Ir tai geriausiu atveju. Dar vienas vakarietiškas eufemizmas.

Rusija ne tik remia terorizmą, naudoja teroristines priemones, pvz., nuodydama ir šaudydama Putino oponentus, ar sprogdindama amunicijos sandėlius Čekijoje. Rusija yra teroristinė valstybė. O. bin Ladenas, zavahiriai ir al-Qaeda – kaimo pienburniai, palyginti su Moskovijos reichu.

Šitie buvo paskutiniai niekšai. Bet net jie nepagrobė tūkstančių ukrainiečių vaikų, nenušlavė nuo žemės paviršiaus dešimčių miestų, nesunaikino pusės didelės valstybės energetikos infrastruktūros ir negrasino pasauliui atominiu karu triskart per dieną po valgio.

Optimistai sakys, kad žiurkės nėra labai greitos. Gali išvystyti tik 8-10 km/val. greitį. Bet yra labai judrios. Sako pesimistai. Žiurkė gali iššokti į 80 cm aukštį. Priduria pesimistai.

Politiškai dar šoklesni Rytų žiurkinai. Baltarusijos žiurkė Lukašenka būriui savo propagandinių reporterių rimtu snukiu čia ką tik pasakojo, kaip kartą jis sėdo į „Belorus“ traktorių ir taip paspaudė pedalą, kad išvystė 280 km/val. greitį.

Rusija ne tik remia terorizmą, naudoja teroristines priemones, pvz., nuodydama ir šaudydama Putino oponentus, ar sprogdindama amunicijos sandėlius Čekijoje. Rusija yra teroristinė valstybė. O. bin Ladenas, zavahiriai ir al-Qaeda – kaimo pienburniai, palyginti su Moskovijos reichu.
R. Valatka

„Išsigandau, kad galiu pakilti į orą, nes tokiu greičiu kyla lėktuvai“, porino savimi patenkintas žiurkinas. Niekas nežvengė. Pritariamai linksėjo.

Žiurkė, galinti paistyti tokius niekus, pavojinga žmonijai. Ypač poroje su Moskovijos žiurkinu, 280 km/val greičiu perrašinėjančiu istoriją. Joks ūkininkas, užspeitęs tokią žiurkę kampe, neskambins betonuotojams. Trenks šakėmis, kastuvu, basliu, ir taškas. Sako pesimistai.

Daug žiurkių nuo Pekino iki Dohos atidžiai stebi, kuo žiurkei Pu baigsis nusikaltimai prieš žmoniją. Katare prasidedantis pasaulio futbolo čempionatas, prieš tai būdingai rengtas Rusijoje, – dar vienas įrodymas, kad diktatoriams nusikaltimai iki šiol kaip nuo žąsies vanduo.

Pinigai nesmirdi. O jei diktatorius dar turi atominę bombą, apskritai visą pasaulį gali statyti ant ausų.

Įskaitant ir tuos, kurie turi daugiau atominių bombų. Jei Moskovijos žiurkei Ukrainoje pavyks išsisukti, lauktinas posūkis – bet kuris turtingesnis diktatorius sieks įsigyti atominę bombą. Tada jau papūskit jam.

Žiurkės norėtų, kad kaubojus taip ir nepanaudotų šakių. Amžinai lauktų betonuotojų. Sako pesimistai. O gal betonuotojai neatvažiuos? Pakeliui bus perpirkti? Įtikės popiežium ar tik FIFA prezidentu, nešančiais gerąją Kremliaus naujieną dėl paliaubų.

Tūkstančiai žiurkiukų Vakaruose irgi net pasistiebę. Nervingai uostinėdami orą laukia, kaip pasiseks Maskvos žiurkei. Ne tik Vengrijoje. Žiurkės gyvena visur, kur ir žmonės. Žiurkės gali įkasti be įspėjimo.

Gal Landsbergis ir nekoks ministras. Sako pesimistas. Bet jei taip, priduria optimistui, neturėtum pamiršti ir fakto, kad šita Seimo opozicija yra diktatorių oazė, šventykla ir truputėlį kalvė.
R. Valatka

Už ką ten antradienį Seime interpeliacija užsienio reikalų ministrui? G.Landsbergio galima nemėgti, netgi nekęsti, ir netgi galima kažkaip tai pagrįsti. Bet kai tarp 45 priekaištų ministrui randi klausimą, kodėl jis – jūs tuo nepatikėsit – atleido savo atstovę spaudai V.Šmaižytę, galima spėti, kad interpeliacijos žiurkiukai grūdų rado visai kitur.

Ministras atsiima porciją už bandymus padėti į vietą diktatorius. Dėl Putino ir Lukašenkos dabar negražu ir prasižioti. O štai dėl Kinijos, kuri Landsbergio skelbiama dar pavojingesne diktatūra, tautiniai žiurkiukai atleisti negali. Tokia perspektyvi šėrykla plaukia. Reikia kažką daryt.

Gal Landsbergis ir nekoks ministras. Sako pesimistas. Bet jei taip, priduria optimistui, neturėtum pamiršti ir fakto, kad šita Seimo opozicija yra diktatorių oazė, šventykla ir truputėlį kalvė.

Tari su Karbauskiu „gaubica“, o gal „haubica“, eini per pavardes Pinskus, Žemaitaitis, Gražulis, Gedvilas, Ąžuolas, prieini tą, kuris iš tribūnos liepė nutildyti tą žmogų, partiją, kuriems slapta zadanija yra vsio zakonno, ir supranti, kad sinonimas „liberali demokratija“ čia netinka.

Šitie irgi gali traktorium pasiekti 280 km/val. greitį. Progai pasitaikius. O pritariamai linksinčių lapausių nepritrūks ir čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)