Teiginiai

Nemažai ukrainiečių jau suprato, kad Zelenskis ir jo komanda yra tikrieji genocido vykdytojai ir jiems teks bėgti.

Verdiktas

Melas. Paskutinės apklausos duomenimis, daugiau nei 90 proc. Ukrainos gyventojų pritarė Volodymyro Zelenskio veiklai, o dar 65 proc. išreiškė viltį, kad jis bus perrinktas prezidentu. Tarp ukrainiečių taip pat žymiai išaugo tikėjimas, kad Ukraina laimės karą prieš Rusiją.

Melo detektoriaus komentaras

Socialinės žinutės autorius tvirtina, kad ateis ta diena, kai Ukrainoje bus suorganizuotas antrasis Maidanas prieš tautos išdavikus ir genocido vykdytojus, o esą nemažai ukrainiečių jau suprato, kad tikrieji genocido vykdytojai yra V. Zelenskis ir jo komanda.

Prie žinutes taip pat pridėtas vaizdo įrašas, kurio šaltinis nėra aiškus, jame tariamai Ukrainos karys lieja pyktį, jį praskiesdamas daugybe keiksmažodžių, dėl Ukrainos valdžios veiksmų.

Klaidinanti žinutė

Tačiau tiesa yra ta, kad V. Zelenskį Ukrainoje palaiko didžioji dauguma ukrainiečių, jie taip pat didžiuojasi savo šalimi ir tiki pergale.

2023 m. vasarį, kai buvo daryta paskutinė apklausa, daugiau nei 90 procentų Ukrainos gyventojų pritarė Volodymyro Zelenskio, kaip šalies prezidento, veiklai. Šis reitingas buvo maždaug tokio paties lygio kaip 2022 m. birželį. Tuo tarpu 2019 metais V. Zelenskis tapo Ukrainos prezidentu, kai rinkimuose pasitikėjimą juo išreiškė apie 73 proc. gyventojų (čia)

Ukrainoje taip pat atlikta išsami lyginamoji studija „Kaip karas pakeitė mane ir šalį. Metų santrauka“. Ja siekiama parodyti, kaip įvairiose srityse keitėsi ukrainiečių pažiūros, vertinimai ir gyvenimas per visapusės Rusijos invazijos į Ukrainą metus.

Praėjus metams po plataus masto invazijos, pasitikėjimas pergale yra 95 proc., palyginti su 56 proc. 2022 m. sausio mėn. Dauguma (63 proc.) mano, kad pergalei reikia mažiausiai šešių mėnesių ar net daugiau laiko (čia).

Šioje studijoje taip pat nurodoma, kad 87 proc. ukrainiečių remia Ukrainos stojimą į Europos Sąjungą, 86 proc. – į NATO. Prisijungimas prie šių dviejų organizacijų yra vienas pagrindinių V. Zelenskio tikslų.

Pačioje naujausioje apklausoje, kuri buvo paskelbta šiemet spalį, nepriklausoma pasaulinė tyrimų organizacija „Gallup“ išsiaiškino, ką paprasti ukrainiečiai galvoja apie savo šalies ateitį vykstančio Rusijos karo fone.

Konstatuojama, kad praktiškai visi ukrainiečiai sutinka, kad laimėti karą reiškia susigrąžinti visą žemę, kurią Rusija atėmė iš jų šalies nuo 2014-ųjų, kai Maskva neteisėtai aneksavo Krymą (čia). Tokios pozicijos laikosi ir Uktrainos prezidentas V. Zelenskis, įvardindamas, kas yra Ukrainos pergalė kare prieš Rusiją.

„Gallup“ duomenimis, ukrainiečiai labai pasitiki savo kariuomene, o pritarimo reitingai pasiekė rekordinius 95 proc. Ukrainiečių pritarimas kariškių ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio veiksmams yra pergalės garantas, konstatavo „Gallup“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją