Jo teigimu, įmonė turi nusipirkusi kelis sklypus, už kuriuos bankui turi grąžinti paskolą, o klientai neatsiskaito už suteiktas subrangos paslaugas. R. Bublys nenorėjo atskleisti jo vadovaujamą bendrovę slegiančių skolų dydžio.

„Nulėmė tai, kas nulėmė visiems statybininkams, kurie dirbo gyvenamojoje statyboje – pirmiausiai, nupirkome žemės sklypus, padarėme projektus, projektų ilgai negalėjome padaryti todėl, kad biurokratinis aparatas labai stipriai veikia, jeigu anksčiau projektą padarydavome per metus nuo žemės nupirkimo ir pradėdavome statyti, tai dabar reikia trejų ketverių metų. O palūkanos caksi, gerai, kai bankai anksčiau duodavo pinigus žmonėms, kurie galėdavo nupirkti, o dabar užsuko kranelį gyventojams visiškai, sukurto produkto nebeperka, o tam, ką mes nupirkome, palūkanos auga – nuo 4 proc. užaugo iki 10 proc. Daiktas, kuris turėjo pavirsti pinigais stovi ir tapo nelikvidus " – apie situaciją kalbėjo „Vigystos" vadovas.

Jo teigimu, bendrovėje dirbdavo apie 100 žmonių, pernai „Vigystos" mėnesio apyvarta būdavo apie 1 mln. Lt. „Iš to milijono valstybei įvairiomis formomis per mėnesį kliūdavo kokie 300 tūkst. Lt, o dabar špyga, nieko. Jeigu valstybė neišties rankos verslui, verslas gi neprašo duoti pinigų, prašo leisti sudaryti galimybes dirbti, prašo sudaryti galimybes pasiskolinti pinigų už realią kainą", – kalbėjo pašnekovas.

„Reikia, kad mes uždirbtumėm, kad mes kaip bitės suneštumėm medų, o bites išnaikina, tai kas medų neš?" – piktinosi R. Bublys.

Bendrovė yra pastačiusi daugiabučius Vilniuje Žirgo g., Saulės g., Antakalnio g., Žirmūnų g., daugiabutį Elektrėnuose, blokuotus gyvenamuosius namus Siesikų g., K. Semenavičiaus g.

„Vigystos" tinklalapyje tarp šiuo metu vykdomų projektų nurodomi gyvenamieji namai Molėtų plente Vilniuje.

DELFI primena, kad yra paskelbta apie UAB „Vilmestos statyba" bankrotą.

Vienai didžiausių statybos bendrovių „Ranga IV" pačios prašymu teismas iškėlė restruktūrizavimo bylą. Taip bendrovė galės atsikvėpti nuo milijoninių kreditorių ieškinių.

Išankstiniais Įmonių bankroto valdymo departamento duomenimis, pernai ypač padidėjo bankrutuojančių statybos įmonių skaičius – 123,9 procento, palyginti su 2007 m. Iš viso pernai bankrotas paskelbtas 928 Lietuvos įmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją