Šiuos planus pripažino ūkio ministro patarėjas ir būsimasis energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Daugiau detalių apie rengiamus būsto renovavimo pakeitimus neatskleidžiama.

„Kai 50 proc. Vyriausybė subsidijuoja, tai yra labai veiksminga, tačiau su turimomis lėšomis tai leidžia labai nedideliu tempu judėti į priekį. Kalbama, kad tarp 20-30 proc. galėtų būti subsidijuojama, tačiau tai turėtų būti darbo grupės rezultatas, kuri modelį paruoš detaliai", – DELFI paklaustas, kiek galėtų mažėti valstybės dalis renovuojamuose projektuose, sakė būsimasis energetikos ministras.

Šiuo metu valstybei trūksta lėšų įvykdyti savo įsipareigojimą ir finansuoti pusę renovuojamų daugiabučių išlaidų.

Premjero Andriaus Kubiliaus sudarytos darbo grupės išvadas ketinama tvirtinti penktadienį, tačiau, anot A. Sekmoko, darbas ir toliau turėtų būti tęsiamas platesnėje darbo grupėje. Jis nesiėmė spręsti, kada naujoji tvarka galėtų įsigalioti.

DELFI primena, kad Vyriausybė šiemet būsto ir viešųjų pastatų renovavimui planuoja skirti maždaug 2,3 mlrd. Lt, iš kurių 1,8 mlrd. Lt tikimasi pritraukti iš Europos investicijų banko ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų, o nuo 0,5 mlrd. Lt laukiama paskolų iš Lietuvos komercinių bankų.

SEB banko vyriausiasis analitikas Nerijus Udrėnas praėjusiųjų metų rudenį siūlė valstybei savo dalį renovavimo projektuose galima būtų sumažinti iki 15-20 proc. Jo manymu, gyventojams vis tiek tai būtų pakankama paskata renovuoti būstą.

Vyriausybė yra įsipareigojusi per metus renovuoti po 2000 daugiabučių per metus. Renovuojant tokiais tempais prireiktų bent 15 metų, nes iš viso šalyje yra apie 30 tūkst. renovuotinų daugiabučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją