Neabejotinai egzistuoja svarios ir įtikinamos nekilnojamojo turto rinkos augimo Centrinėje ir Rytų Europoje priežastys, tačiau taip pat yra ženklų, kad nuosavybės kainos daugelyje Centrinės ir Rytų Europos šalių išaugo kur kas smarkiau, nei gali būti logiškai paaiškinta.

Todėl manoma, kad netrukus kainos Centrinės ir Rytų Europoje ims mažėti.

Taip teigiama ir naujausioje Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) išleistoje apžvalgoje „Transition Report“, paskelbtoje lapkričio 13 d.

Jau pastebimi ženklai, kad Centrinės ir Rytų Europos šalių nekilnojamojo turto kainos pasiekė aukščiausią tašką, o kai kuriose šalyse kainos gerokai sumažėjo – ypač Estijoje, Latvijoje ir Kazachstane, kur kainos per pastaruosius 6 mėn. nukrito 10–20 proc.

Daugelyje kitų Centrinės ir Rytų Europos valstybių kainos nesumažėjo, tačiau aišku, kad jos pasiekė aukščiausią tašką. Pavyzdžiui, akivaizdžiai pastebimas neparduotų butų skaičiaus augimas daugelyje iš CEE valstybių sostinių.

Ateityje prognozuojamas didesnis kainų mažėjimas, apimantis daugiau Centrinės ir Rytų Europos šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją