„Teisėjas suprato, kad „Jukos“ elgiasi tinkamai reikaluose su laikinuoju valdytoju Eduardu Rebgunu ir susiderėjo teisingą kainą už 53,7 proc. lietuviškos bendrovės „Mažeikių nafta“ akcijų“, - teigiama išsyk po sprendimo išplatintame „Jukos“ pranešime spaudai.

Verslo naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad akcijas leista parduoti Lenkijos bendrovei „PKN Orlen“ už 1,43 mlrd. JAV dolerių.

„Kaip tai ką? Baigsime sandorį“, - paklaustas, ką toliau darys Lietuvos Vyriausybė, DELFI sakė ūkio ministras K.Daukšys.

„Jukos“ atstovė spaudai Claire Davidson DELFI teigė, kad akcijų pardavimo sutartis tarp „Jukos“ ir „PKN Orlen“ bus pasirašyta penktadienį Nyderlanduose.

Tuo tarpu derybinės grupės narys Nerijus Eidukevičius DELFI teigė, kad derybininkai penktadienį į Nyderlandus nevyks. Detaliau sandorį paaiškinti jis žadėjo oficialiame pranešime, kuris bus išplatintas penktadienį popiet.

„Man akivaizdu, kad akcijų pardavimo procesas buvo vykdomas profesionaliai, akcijas, kurios nepaprastai vertingos, yra sudėtinga parduoti“, - „Bloomberg“ cituoja Niujorko teismo teisėją Robertą Drainą.

Taip pat cituojamas E.Rebguno advokatas Howardas Seife: „Teisėjas labai įdėmiai išklausė abi puses ir apsvarstė teisėtus E.Rebguno interesus dėl pardavimo, tačiau galų gale nusprendė, kad rizika prarasti sandorį yra per didelė“.

Naujienų agentūros telefonu pakalbintas „PKN Orlen“ atstovas spaudai Davidas Piekarzas teigė, kad Lenkijos kompanija labai džiaugiasi dėl teismo sprendimo, kuris atveria kelią baigti sandorį. Jis tikėjosi netrukus atskleisti sandorio detales.

Pasak „Bloomberg“, E.Rebgunas teigė, kad buvo dar vienas potencialus akcijų pirkėjas. Laikinasis valdytojas jo neatskleidė, tačiau teigė, kad jis pasiūlė didesnę kainą už akcijas nei lenkai.

Teisme E.Rebgunas taip pat teigė, kad akcijų pardavimo sutartis kompanijai „PKN Orlen“ yra „neišbaigta“. „Manau, kompanija turėtų geriau suprasti, ką ji įsigis“, - sakė E.Rebgunas.

Premjeras Algirdas Brazauskas apie tai, kad „Jukos“ akcijas parduoda Lenkijos kompanijai, pranešė šią savaitę. Jis taip pat teigė, kad ir Vyriausybė parduos 30 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų (iš viso Lietuvai priklauso 40,66 proc. akcijų paketas).

Derybinės grupės narys, premjero patarėjas Saulius Spėčius DELFI teigė, kad Lietuvos derybininkai nevyks penktadienį į Nyderlandus, nes akcijų pardavimo sutartis nebus trišalė.

"Jukos" parduoda savo akcijų dalį, Lietuva - savo, skirtingomis sutartimis, ir taip "akcijų paketas susikomplektuos". Prieš parduodama "Mažeikių naftos" akcijas Lietuva turės gauti Seimo pritarimą. Pasak, S.Spėčiaus, Vyriausybė dėl to apsitarts greičiausiai jau pirmadienį Vyriausybės pasitarime, Seimo pritarimo greičiausiai bus prašomna antradienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją