Tačiau anot jo, dabar svarbiau yra tai, ar turi teisę „Jukos“ parduoti savo akcijas.

Šiąnakt Niujorko arbitraže vėl bus sprendžiamas Maskvos laikinojo stebėtojo ieškinys, kuris prašo neleisti „Jukos“ parduoti Mažeikių įmonės.

Pasak premjero, teisme liko du klausimai, kurie turi būti išspręsti: pirma, ar „PKN Orlen“ turi pakankamai pinigų ir antra, ar yra kanalas, kuriuo pateks lėšos kreditoriams, tai yra „Rosneft“.

Kiek anksčiau premjeras yra teigęs, kad Vyriausybės ir Lenkijos koncerno sutartis jau parafuota ir liko tik sulaukti teismo sprendimo. Tuo tarpu dienraštis „Verslo žinios“ ketvirtadienį rašo, kad bankrutuojančiu Rusijos naftos koncerno „Jukos“ šaltiniai teigia, jog susitarimo dėl Mažeikių įmonės akcijų pardavimo su Lenkijos „PKN Orlen“ nėra.

Bankrutuojantis Rusijos koncernas „Jukos“ valdo 53,7 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų paketą.

Lietuvos Vyriausybė taip pat ketina parduoti 30 proc. turimą naftos perdirbimo koncerno akcijų paketą. Vyriausybei iš viso turi 40,66 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų.

Tačiau, nepaisant informacijos apie "Mažeikių naftos" pardavimą "PKN Orlen", valstybinė Kazachstano naftos ir dujų bendrovė "Kazmunaigaz" teigia tęsianti derybas su "Jukos" dėl kontrolinio "Mažeikių naftos" akcijų paketo įsigijimo.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją