Tačiau "Kazmunaigaz" sutiktų atsisakyti visų Vyriausybei nenaudingų sąlygų, kurias numato Vyriausybės prieš kelerius metus sudaryta sutartis su strateginiu investuotoju į "Mažeikių naftą".

Tokiu atveju Vyriausybei sumažėtų rūpesčių. Jai nereikėtų naudoti savų pinigų, dalyvauti sudėtingose akcijų išpirkimo ir pardavimo procedūrose, į kurias kišasi Rusijos valdžia, rašo "Lietuvos rytas".

Vyriausybė nori pati išpirkti akcijas ir jas perparduoti naujam investuotojui. Be to, Vyriausybė naujam investuotojui nori parduoti 20 proc. iš dabar valdomų 40,6 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketo.

Ateinančią savaitę Kazachstano bendrovės delegacija atvyksta į Vilnių tartis dėl "Mažeikių naftos". Ketinama suderinti galutinį sutarties variantą dėl "Mažeikių naftos" akcijų išpirkimo.

"Kazmunaigaz" siūlys už 53,7 proc. "Mažeikių naftos" akcijų mokėti 1,3 mlrd. JAV dolerių (3,5 mlrd. litų) bei pateiks naftos tiekimo garantijas. Anksčiau jie ketino mokėti 100 mln. dolerių mažiau.

Be to, kaip ir kita pretendentė į akcijas - Lenkijos įmonė "PKN Orlen", "Kazmunaigaz" pasirengusi išpirkti visas valstybės akcijas.

"Jukos" savininkai remia "Kazmunaigaz" planus Lietuvoje.

Tuo tarpu "PKN Orlen" siūlymą "Jukos" vadovas Stevenas Theede'as yra sukritikavęs. Jis teigė, kad nors Lenkijos įmonė už akcijas mokėtų daugiau, ji negali garantuoti naftos tiekimo "Mažeikių naftai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją