Vyriausiasis banko ekonomistas Davidas Karsbolas įspėja rinkos dalyvius nesižvalgyti per toli į priekį ir nesitikėti ypač greito ekonomikos atsigavimo.

Esminės ekonomikos problemos, kaip antai nepatikimi žemiausiojo vartotojų segmento skoliniai įsipareigojimai, dėl kurių teko nurašyti nuostolius ir prasidėjo recesija, liko neišspręstos, rašoma banko pranešime spaudai.

D. Karsbolas pabrėžė: „Išsivysčiusiose šalyse vartojimo tempai toliau mažėja, o besivystančiose rinkose eksportuotojams prireiks daug laiko restruktūrizacijai, kad ateityje augimas būtų pastovus. <...> Mes manome, kad ekonomika atsigaus palaipsniui, bus nuosmukių ir pakilimų, kurie truks mažiausiai pusantrų metų. Per juos kompanijose bus mažinamas darbuotojų skaičius, nurašomi nuostoliai ir mažinamos išlaidos.“

Trečiojo ketvirčio apžvalgoje įspėjama dėl neatsakingos fiskalinės politikos, kuri nuolat didins valstybės skolą ir galiausiai sužlugdys obligacijų rinką.

Vyriausiasis „Saxo Bank“ ekonomistas teigė: „Visiškai suprantami didžiuliai svyravimai fondų rinkoje. Juos sukėlė nurimusi panikos banga ekonomikoje. Kita vertus, optimizmo ir atliekamų operacijų rizikos lygis daugelį, taip pat ir mus nustebino. Deja, artimiausią pusmetį laukiame didelio kritimo rinkose, nes pagrindiniai dalyviai pripažįsta, kad mėgino aplenkti patys save.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją