Anot Vadimo Titarenkos, „DnB Nord” banko analitiko šiandien nėra fundamentalių priežasčių ar veiksnių devalvuoti nacionalinę valiutą. Be to, naujos valdžios mokesčių reformas, siekis pagerinti mokesčių rodiklius, valstybės finansus suteikia vilčių, kad įsipareigojimai mažės, nebus „kosminio deficito”.

Pasak jo, devalvavus nacionalinę valiutą skolos prispaustų gyventojus, kurių dauguma paskolas pasiėmę eurais. Anot jo, valstybės mastu nėra kitos išeities kaip mažinti išlaidas.

Rūta Skyrienė, asociacijos „Investuotojų forumas“ vykdomoji direktorė, teigė, kad reikia daryti viską, kad būtų išvengta lito devalvacijos.

„Tačiau vis tiek kažkas kažką turi devalvuoti. Gal reikia galvoti apie darbo santykius ir leisti darbdaviams tartis su darbuotojais dėl mažesnių atlyginimų. Tai viena iš galimybių. Arba mes turime ką nors daryti su valiuta, arba turime leisti darbdaviams tartis su savo darbuotojais“, – mano investuotojų atstovė.

Pasak R.Skyrienė, streikais grasinančios profsąjungos „gali kiek nori eiti į gatves“, bet jei jos siekia, kad ekonomika visiškai nenusmuktų, nereiktų devalvuoti lito, pokyčių reikės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją