G.Kirkilas negaili kritikos ir būsimam ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui. G.Kirkilo nuomone, būsimasis Vyriausybės vadovas "panikuoja", o jo pareiškimai esą Lietuva gyvena "ant tiksinčios bombos" yra netinkami.

"Mano požiūriu, dabar tai tiesiog panikavimas. Panika - pats blogiausias patarėjas, ypač Vyriausybės vadovui", - ketvirtadienį Žinių radijui telefonu sakė G.Kirkilas.

Anot jo, Lietuvos ekonomika turi labai daug stiprių vietų, o jos augimas dabar yra sparčiausias Europos Sąjungoje (ES).

"Aišku, yra lėtėjimas, mus veiks kitų šalių lėtėjimas, ir sunkiausia bus eksportuojančioms sritims. Mūsų situacija skirtinga, reikia išanalizuoti įdėmiai, o ne vien pulti į paniką. Mūsų šalies ekonomika turi daug tvirtesnį gamybos pagrindą negu, sakykim, Latvijos ar Estijos, jie remiasi daugiau paslaugomis ir jų finansinis sektorius yra didesnis", - tvirtino G.Kirkilas.

Jam krizės įveikimo plane kliūva ketinimai didinti mokesčius, galimai pablogėsiančios sąlygos smulkiajam verslui. Anot G.Kirkilo, planai kelti mokesčius yra "visiškai neteisingas kelias".

"Labai daug abejonių kelia programa, kuri beveik išimtinai koncentruojama į mokesčių didinimą ir biudžeto surinkimą. Viena vertus, biudžetas yra svarbus dalykas, tačiau kita vertus, ekonomikos lėtėjimo sąlygomis visoje ES, visame pasaulyje, didinti mokesčius yra tikrai neteisinga", - kalbėjo G.Kirkilas.

Jis dar kartą pažėrė kritikos ir šalies komerciniams bankams.

"Mūsų požiūriu, vadinamoji antikrizinė programa konceptualiai yra neteisinga. Ji iš esmės tarnauja ir naudinga tik bankinei sistemai. Krizės kaštai tiesiog perkeliami mokesčių mokėtojams ir biudžetui. Bet aš ir nesistebiu, nes, man atrodo, tik bankininkai ir konsultavo šios programos ruošimą", - teigė laikinasis ministras pirmininkas.

Iš keturių centro ir dešinės politinių pakraipų partijų suburtos Permainų koalicijos plane numatyta, jog 2009-aisiais 2 mlrd. litų bus surinkta papildomų pajamų į biudžetą, o dar 2 mlrd. litų sutaupyta mažinant valdininkijos išlaidas, atsisakant lengvatų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją