"Besiformuojanti būsimoji dauguma šiek tiek mėgina tirštinti vaizdą - vien tik todėl, matyt, kad neturi realaus plano, ką reikia veikti, tai geriau yra pateikti blogesnį vaizdą, negu ji yra iš tikrųjų. Tai politiškai suprantu, bet realiai nėra naudinga mūsų ekonomikai ir ūkiui", - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė premjeras.

Centro dešinės koalicijos lyderis būsimas premjeras Andrius Kubilius po pirmojo koalicijos partnerių ir ekonomikos bei finansų specialistų pasitarimo praėjusią savaitę pagrasino recesija ir pareiškė, kad padėtis šalies finansų rinkoje ir ūkyje yra blogesnė nei buvo manyta iki šiol - pajamos, planuojamos kitų metų biudžete, kurį parengė Vyriausybė, realiai gali būti kur kas mažesnės.

"Mūsų kaimynės - Latvija ir Estija yra daug sunkesnėje padėtyje, bet pas juos viešai taip nekalbama, kaip pas mus," - piktinosi G.Kirkilas.

Jo teigimu, "tokios kalbos" atbaido investuotojus, blogina žmonių lūkesčius.

"Jeigu mes patys norime bloginti savo realią situaciją, tai nemanau, kad tai teisinga taktika", - sakė G.Kirkilas.

Jis pabrėžė, kad kuriantys antikrizinių priemonių planus politikai remiasi ne visiškai teisingais skaičiais ir analize: "Jeigu neteisinga analizė, vadinasi, bus priimami ne visiškai teisingi sprendimai".

G.Kirkilas neigė, kad iš pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų valstybė netenka milijardinių pajamų.

Anot jo, Finansų ministerijos skaičiavimais PVM lengvatų atsisakymas leistų į biudžetą surinkti daugiau tik 692 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją