Taip pat sumažinti individualūs „Swedbank”, „Hansapank” ir SEB Lietuvos padalinio reitingai.

„Fitch” sumažino „Swedbank” kredito reitingo ateities perspektyvą nuo „stabilios” iki „neigiamos”, o individualų reitingą – nuo „B” iki „B/C”. „Swedbank” padaliniui „Hansapank” individualus reitingas sumažintas nuo „C” iki „C/D”. Reitingas sumažintas dėl „perkaitimo” Baltijos šalių nekilnojamo turto rinkoje, kur „jau matomi problemų simptomai”.

Agentūra teigia, kad „Swedbank” ir jo padalinys labiau išplėtoję veiklą Latvijoje ir Estijoje, kurios susidūrė su ekonomikos lėtėjimu. „DnB Nord” ir SEB labiau orientuota į Lietuvos rinką, kuri yra daug stabilesnė.

Individualus SEB banko reitingas sumažintas nuo „C” iki „C/D”, dėl tų pačių priežasčių kaip ir „Hansapank”.

Skandinavijos bankai užima tvirtas pozicijas Baltijos šalių rinkose, tačiau baiminamasi dėl Latvijos ir Estijos ekonomikų recesijų. Lietuvos ekonomika vis dar stipri, tačiau analitikai teigia, kad jos augimas lėtės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją