Vartojimo paslaugos per metus pabrango 7,7, prekės – 7,5 procento.

Spalio mėn. vidutinė metinė infliacija sudarė 5,1 procento.

Spalio mėn., palyginti su rugsėjo mėn., užfiksuota 1,5 procento infliacija. Šiais metais tai didžiausia mėnesinė infliacija. Praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu buvo užfiksuota 1,0 procento infliacija, praneša departamentas.

Spalio mėn., palyginti su rugsėjo mėn., bendrąjį vartotojų kainų padidėjimą daugiausia lėmė maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų pabrangimas 3,7 procento, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų – 2,6, drabužių ir avalynės – 2,7, viešbučių kavinių ir restoranų paslaugų – 1,0 procento. Šių grupių prekių ir paslaugų kainų didėjimą iš dalies kompensavo atpigusios 0,9 procento poilsio ir kultūros bei 0,4 procento transporto grupės prekės ir paslaugos.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainų pokyčiui turėjo 6,6 procento pabrangusi duona ir grūdų produktai, 6,4 – pienas ir jo produktai, sūris, kiaušiniai, 2,0 – mėsa ir jos produktai, 7,6 – daržovės ir bulvės, 4,6 – sviestas, aliejus ir riebalai. Iš daržovių ir bulvių daugiausia – 28,1 procento – pabrango vaisinės daržovės (agurkai, pomidorai, saldžiosios paprikos), 7,4 – salotinės daržovės ir petražolės, 2,5 procento – bulvės; 14,6 procento atpigo svogūnai, 7,3 – kopūstai, 4,8 – šakniavaisiai (morkos, burokėliai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją