26 metų Audrius vietoj įprastų trijų sako paėmęs dešimt skardinių mėgstamo alaus, jei netyčia draudžiamą dieną užsimanytų atsigaivinti šaltu alumi. „Aš manau, kad draudimas gali net daugiau priverst gert, pavyzdžiui, kaip mane, žiūrėkit, žmonės dėžėm neša", – šypsojosi vaikinas.

Alaus lentynas parduotuvėje pildantis darbuotojas pavakario prekybos pernelyg neišskyrė iš kitų penktadienių, tačiau gausiau pildydamas lentynas pirkėjų minios tikėjosi vėlyvą vakarą.

Vežimėlyje vien alkoholinius gėrimus vežantis 27-erių Robertas tikino savaitgalį turįs svarbių švenčių, o draudimą vadino politinių interesų įrankiu ir netikėjo, kad rugsėjo 1-ąją jaunuoliai mažiau svaiginsis.

„Nesąmonė" – apie draudimą DELFI sakė glėbį alaus butelių nešantis pernykštis abiturientas Vilmantas.

73 metų Rimantas, išeidamas iš didelio prekybos centro, savo krepšelyje neturėjo svaigalų: „Draudimas yra draudimas, manyčiau, kad nuo kažko reikia pradėti, tiek prasigėrę yra žmonės. Ir dabar daugybė perka alkoholį, didžiules dėžes vežasi, tarsi be jo nebūtų galima gyventi. Tai yra mūsų tautos bėda".

„Nesąmonė, aš jums pasakysiu. Lyšnas klapatas, va, dabar šeštadieniui ir ruošiamės", – vienas per kitą juokavo sutuoktiniai 56 metų Gražina ir 57 metų Liudas. – Kuo labiau draudžia, tuo laibiau norisi gerti."

Visi dvidešimtmečio Povilo draugai penktadienį prisipirks alkoholio savaitgaliui.

„Bet gal ir mažiau jiems išeis išgerti, nes kai pritrūks, nebus, kur nusipirkt", – svarstė vaikinas. Jis tikisi, kad mokiniai gal ir mažiau išgers alkoholio, švęsdami rugsėjo 1-ąją, nors pačiam draudimo idėja kelia šypseną.

Visi mažmeninės prekybos tinklai, išskyrus „Maxima", tikisi gerokai aktyvesnės alkoholio prekybos penktadienio vakarą. „Maximos Lt" atstovė spaudai Viktorija Jakubauskaitė DELFI anksčiau sakė, kad pirmoji mokslo metų diena niekada nebuvo ypatinga ir pernelyg nesiskirdavo nuo kitų dienų savo alkoholio pardavimais.

Kaip DELFI jau rašė, remiantis Alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis, rugsėjo 1 dieną visoje Lietuvoje visiškai draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais.

Šiuo metu Seime jau yra įregistruotos šio įstatymo pataisos, draudžiančios alkoholį parduoti tik mažmeninės prekybos parduotuvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją