"Padėtis Lietuvos finansų rinkoje yra geriausia, lyginant su kitomis Baltijos šalimis. Pas mus infliacija yra mažiausia, nors ji ir neatitinka Mastrichto kriterijų", - interviu Lietuvos radijui sakė G. Kirkilas.

Ministras pirmininkas atkreipė dėmesį, kad ekonomikos augimas Lietuvoje pirmąjį pusmetį buvo didesnis nei prognozuota ir viršijo aštuonis procentus.

Įtakingas verslo dienraštis "The Financial Times" neseniai rašė, kad Baltijos šalių ekonomikoms pavojingas pernelyg spartus atlyginimų augimas, nes jis yra gerokai didesnis nei produktyvumo didėjimo tempai. Tai, leidinio teigimu, mažina pramonės konkurencingumą tokiu metu, kai importo ir taip daugėja sparčiau nei eksporto.

Be to, tarptautinė reitingų agentūra "Standard & Poor's", nerimaudama dėl grėsmių šalies ekonomikai, praėjusį mėnesį pakeitė Lietuvos skolinimosi perspektyvą iš stabilios į neigiamą. Tai įspėjimas Lietuvai neišlaidauti.

Savo ruožtu G. Kirkilas atlyginimų augimą pavadino "teigiamu veiksniu". Jei atlyginimai neaugtų taip sparčiai, Lietuva prarastų dar daugiau darbo jėgos, sakė premjeras.

G. Kirkilas taip pat nesutiko su "The Financial Times" prognozėmis, kad Lietuva euro neturės bent jau iki 2012 metų. "Turime planą, kaip sureguliuoti finansų rinkas ir 2010 metais prisijungti prie euro zonos", - sakė Lietuvos premjeras.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją