Anot Algirdo Šemetos, naujos statybos apyvartos didėjimą pirmiausiai lėmė kainų augimas. Naujai pastatytų gyvenamųjų pastatų bendrasis plotas padidėjo beveik penktadaliu ir sudarė 1 mln. 55 tūkst. kv. metrų, o naujai pastatytų negyvenamųjų pastatų bendrasis plotas buvo 13,2 proc. mažesnis nei 2005 metais.

Pernai butų buvo pastatyta daugiausiai per visą Nepriklausomybės laikotarpį – 7229 butai, tai yra 22 proc. daugiau nei 2005 metais.

Beveik 90 proc. visų butų pastatyta Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse. Per 2006 metus buvo išduota leidimų statyti 16 tūkt. 600 butų.

„Po sąstingio 2005 metais labiausiai atsigavo Vilniaus apskritis, čia pernai butų pastatyta 43 proc. daugiau nei užpernai. Galima prognozuoti, kad nepaisant tam tikro paklausos atšalimo gyvenamųjų pastatų statyba ir toliau sparčiai plėsis", – sakė Statistikos departamento generalinis direktorius.

Statybos pirmauja ir pagal bendrovių investicijas. Pernai maždaug 60 proc. visų šalies įmonių investicijų teko statybai ir remontui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją