"Jeigu Rusija uždraus mėsos eksportą iš visų bendrijos narių, tai ES vidaus rinkoje kils nemažai problemų: nebebus kur dėti kiaulienos, kris kainos, augintojai patirs didelių nuostolių", - sakė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

Laikinasis Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Petras Vainoras įsitikinęs, kad jeigu Rusija apsispręs neįsileisti mėsos iš ES šalių, tai ilgai nedels įgyvendinti tokių planų. Anot jo, "Lenkijos pavyzdys puikiai rodo, kaip greitai gali būti uždaryti keliai į Rusiją".

Dėl neva atrastų kokybės trūkumų jau 9 mėnesius į Rusiją neleidžiama įvežti gruziniškų ir moldaviškų vynų, šiomis dienomis uždrausta importuoti gėles iš Olandijos ir žuvis bei jų produktus - iš Estijos, šprotus - iš Latvijos.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija ypač aktyviai spaudžia kai kurias ES nares, siekdama derybų tarp ES ir Rusijos dėl bendradarbiavimo sutarties derybų pradžios. Šias derybas vetavo Lenkija, kurios poziciją parėmė Lietuva ir dar kelios ES valstybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją