„Toyotos“ prezidento Akio Toyodos teigimu, automobilis galėtų vadintis „Toyobaru“. Šį modelį planuojama sukurti per artimiausius kelerius metus. Kol kas žinoma tik tiek, kad automobilis bus varomas galiniais ratais, o A.Toyoda pažadėjo, kad „jis bus smagus vairuoti bei įperkamas“.

„Tikiuosi, kad man pavyks perkelti lenktynių trasos entuziazmą į įprastus automobilius. Noriu matyti, kad „Toyota“ gamina modelius, kurie vairuotojams kelia teigiamas emocijas. Šis planas man patinka ir stengsiuosi jį paspartinti“, – sakė bendrovės prezidentas.

„Toyotos“ JAV padalinio vadovas Jimas Lentzas taip pat patvirtino, kad bendrovė šį sportinį automobilį gamins kartu su „Subaru“. „Šis modelis bus puikiai perkamas ir pagerins mūsų įvaizdį. Mums labai svarbu pritraukti jaunosios kartos pirkėjus“, – kalbėjo J.Lentzas.

Anskčiau skelbta, kad „Toyobaru“ įgyvendinimo atveju, „Subaru“ pagamins platformą, važiuoklę ir variklį, o „Toyotos“ užduotis bus sukurti išorės dizainą ir interjerą. „Subaru“ atstovai paneigė, kad šis automobilis taps „Imprezos“ pakaitalu.

„Toyota“ valdo apie 16 proc. motininės „Subaru“ įmonės „Fuji Heavy Industries“ akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją